Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Yüzün tanıdık geliyor

Yunan televizyon kanallarına bu aralar bir can geldi. Sıkıcı yayın akışı ve durgun programlar yüzünden televizyonu kırıp, kumandayı pencereden atmaya hazırlanıyorduk ki krizin en ağır biçimde yaşandığı 2014 senesinde, yayından kaldırılan bazı eğlence programları ekranlara geri dönmeye başladı. Bunlardan bir tanesi de Türkiye dahil yaklaşık 40 ülkede yayınlanmış Your Face Sounds Familiar. Hollandalı dev medya şirketi Endemol yapımı olan yarışma ilk olarak İspanyada yayınlanmış, sonrasında yedi cihana ün salmış, almış yürümüş. Türkiyede Benzemez Kimse Sana ismiyle izlediğimiz ancak üçüncü sezonunda yapım şirketi ve yayınlandığı televizyon kanalı arasındaki anlaşmazlık yüzünden yayından kaldırılan programın Yunanistan versiyonu geçtiğimiz Pazartesi, 4 Nisan 2016da, yaklaşık iki sene sonra ekranlara geri döndü. İlk iki sezonunda gördüğü ilgiyi görecek mi bilinmez ancak Pazar gecelerimizi biraz daha renklendireceği kesin.

Sahne, ışıklar, ses, tafta turuncu etek hepsi hazır. Şov başlasın!

Antenna TVde yayınlanan yarışmada, az ünlü insanlar, çok ünlü insanların taklidini yaparak, biraz daha ünlü olmaya çalışıyorlar. Kısaca böyle açıklayabiliriz durumu. Herkesle kanka sunucumuzla önce üç beş muhabbet edip, sonra o hafta taklidini yapacakları -ya da hadi canlandıracakları diyelim- sanatçının kim olduğunu, 90lar yarışma programları sayesinde ne olduğunu öğrendiğimiz ve dilimize yerleşmiş olan butona basarak öğreniyorlar. Bu noktadan sonra vokal koçları, ses eğitmenleri, koreograflar, makyaj sanatçıları ve kuaförler devreye giriyor. Bilindik kamera arkası görüntüleri işte; dünyayı kurtarırcasına bir koşuşturma, koreograf abimizin sinirli halleri, yarışmacımızın gri eşofmanıyla ara verip, duvara dayanıp su içtiği o an, makyaj yapılırken gülümseyen insanlar, şakalar komiklikler

Makyaj odasında heyecan dorukta. Biraz da gerginler sanki?

Performanslarına nasıl hazırlandıklarını gösteren tanıtım videosundan sonra, kötü sesli ve çok bağıran sunucumuzun anons ettiği az ünlüler asansörle sahneye çıkıyor, jüriye ve halka kendilerini beğendirmek için elinden geleni yapıyor. Performanslar sona erdiğinde her jüri üyesi, Eurovision oylamasına benzer bir şekilde yarışmacıları oyluyor. Kendilerince en kötü performans gösteren yarışmacıya 3, en iyisine ise 12 puan veriliyor. Jüri oylaması sonrası yarışmacılar da teker teker en beğendikleri performansa 5 puan veriyor ve toplam oylar bir kenara alınıyor. En yüksek sonuca sahip yarışmacı 12, en düşük sonuca sahip yarışmacı 3 puan olacak şekilde tüm yarışmacılar tekrar sıralanıyor ve buna bir de sms oylaması puanları ekleniyor. Kazanan yarışmacı tüm sms gelirini istediği bir hayır kurumuna bağışlıyor. Böylece hem gülüyor eğleniyoruz hem de vatana millete hayırlı bir şey yaptığımız için kendimizle gurur duyuyoruz.

Jüri üyeleri, müsamerede, evladını vız vız arı rolünde izleyen ebeveyn gururuyla  yarışmacılara bakıyor. 

Daha önceki sezonlarda olduğu gibi bu sezonda da programda 10 yarışmacı var. Rodosun gururu, kafası dövmeli, siyah atletini üstünden çıkarmayan şarkıcımız Valantis; sunucu, komedi oyuncusu ve her canı sıkılan az ünlü gibi kıyafet tasarlayıp kendi markasını yaratan Matthildi Maggira; zamanında Kıbrıslı bir Boyband elemanı iken son yıllarda yarışmalar aracılığıyla tekrar ünlü olmaya çalışan Demos Beke; 80lerde perçemleriyle televizyon filmlerinde arz-ı endam eden, 90lar sonrası ise sadece dizilerde oynayan çapsız Stamatis Gardelis; Giritin bağrından çıkma, Girit kemençesini elinden bırakmayan, boğuk sesli, halk çocuğu Giannis Kritikos; ülkenin sarı şekeri, DJ şarkılarına en çok eşlik eden yeteneksiz kızımız Josephine; aslen jimnastikçi olan ve bu yüzden tanıtım videosunda bize ne kadar esnek olduğunu göstermekten çekinmeyen, sonradan şarkıcı Apostolia Zoi; ünlü şarkıcı Eleni Vitalinin gelini olmak dışında pek bir şey becerememiş Valeria Kouroupi; 2008de oynadığı film ile birazcık ünlü olmayı başarmış, daha çok tiyatro ve opera sahnelerinin tozunu yutmuş olan Eleni Karakasi ve o kütükten hallice duruşu ile nasıl oyuncu olduğuna aklımın ermediği, temiz yüzlü, teyzelerin favori damat adayı Othonos Metaxas bu sezon bizlerle.

Tüm yarışmacılar bir sevgi yumağı olmuş, yaldır yaldır poz kesiyor.

Yarışmanın ilk bölümünün galibi; 80lerin kıvırcık şaçlı, baygın bakışlı, yumuşak sesli, beyaz ceketli prensi Themis Adamantidisin taklidini yapan Valantis oldu. Jüri üyeleri, Aleka Kanellidou taklidi ile mucizeler yaratan Matthildi Maggiraya en yüksek puanı verseler de işin içine yarışmacıların birbirine olan puanları ve sms oylaması sonuçları girince Valantis birinciliği kaptı. Ödülünü “Women Without Bordersorganizasyonuna bağışladı ve dövmeli asi görüntüsünün aksine tam bir minnoş Rodos prensi olduğunu bize kanıtladı. Yarışmanın hem jüri hem de halk tarafından en kötü bulunan performansı ise kütükten hallice Othonos Metaxasa aitti. George Dalaras gibi ülkenin en önemli, en sevilen sanatçılarından birinin taklidini yapacağım derken kendini rezil etti, her şeyi eline yüzüne bulaştırdı ve ilk bölümün kaybedeni oldu.

Gecenin galibi Valantis’i ve tüm yarışmacıları sahneye davet ediyoruz. Samanyolu şarkısını hep beraber söyler miyiz? 

Her Pazar gecesi 21:15te yayınlanan Your Face Sounds Familiar, Yunan ünlülerini daha iyi tanımak, canlı performansları ile hem rezil hem vezir olan yarışmacıları doyasıya eleştirmek, eğlenceli bir Pazar gecesi geçirmek için oldukça ideal. Antenna TVnin internet sitesinde yarışma bölümlerini tamamen izleyebilir ya da her yarışmacının performansına ayrı ayrı göz atabilirsiniz.  

YORUMLAR




DİĞER HABERLER