Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
2015-2016 Sezonunda Kanal Kanal Yeni Amerikan Dizileri: NBC

ABC, CBS, The CW ve FOX'un dizileriyle devam ettiğimiz yeni sezon dizileri serüveninde sıra geldi alfabetik sırada son kanal olan NBC’nin bu sezonki dizilerine, yani aynı zamanda yazı dizisini kapatıyoruz da.

Geçtiğimiz sezon mini dizi, event series* ve klasik diziler dahil 17 diziye onay veren NBC, iki dizisini (Aquarius, Mr. Robinson) sezon içinde yer bulamadığından yaza bırakmıştı. Yine yenilerden Heroes: Reborn’u ise önce yaza ardından yeni sezona kaydırdı. The Slap mini diziydi. Unbreakable Kimmy Schmidt başlamadan Netflix’e transfer oldu. İki diziyi (Emerald City ve Mission Control) de başlamadan iptal etti ama sezonun ortasında Emerald City’ye gelecek sezon yayınlamak için yine onay verdi.

Geriye kalan 10 yeni diziden ise sadece bir tanesine (The Mysteries of Laura) onay verdi ve geri kalan dokuz taneyi iptal ediverdi. (Zaten bu dizinin reytingi de öyle onayı hak eder cinsten değildi ama kötünün iyisiydi. Tahminen kanal yenilerde ‘sıfır’ çekmek istemediğinden aradan sıyrıldı.)

Bu sezon içinse dirilttiği Emerald City de dahil olmak üzere 14 dizi getirecek. Bu dizilerin beş tanesi komedi, dokuz tanesi ise drama. Başlayalım bakalım.

* Event series denilen kavram, konusu ilk sezon içinde iyi-kötü sonlandırılacak ama eğer iyi reyting ve yorum alırsa, getirisi güzel olursa devamı istenecek diziler için kullanılıyor. Örneğin event series olan NBC dizis Aquarius onay alırken FOX dizisi Wayward Pines'ın devam etmeyeceği açıklandı.

Not: Yazı önce Sonbahar dönemi dizileri, sonra sezon ortası dizileri şeklinde ilerleyecek. Bunu yaparken de önce dramalara, sonra komedilere gireceğim. Hepsi kendi içinde bir alfabetik sıraya sahip tabii ki.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Aytaç Kara
23/08/2015 09:20
YORUMLAR




DİĞER HABERLER