Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
David Duchovny ile The X-Files, tv, sosyal medya sohbeti

Siz popüler olduğunuzda hayranlarınız hüsrana uğruyor, siz bu hüsrana karşılık nasıl bir yanıt vereceksiniz?

Hayranlar her zaman hüsrana uğrayacaklardır. Bu onların hakkıdır; onlar dizinin sahibi, biz sadece o diziyi yapıyoruz. Onlar ne yapmak isterse onu yapabilirler. Biz onlar için yapıyoruz diziyi.

Bu mini dizi sorulara cevap olacak mı ve kapanış yapacak mı?

Ah, hayır. Chris (Carter) asla bir son tasarlamaz. Onun her zaman açık kapı bırakmak istediğini düşünüyorum. Biz buna “bu işin sonu” diyerek girmiş olsak da, bilmiyorum, belki bize söyler :) Bilmiyorum. Doğal bir sona sahip olmayan bir dizi bence, çünkü bu dizinin doğası olasılık ve dahası, her zaman dahası ile ilgilenmek zaten.

Galiba siz hayranların bir son görmek istediklerine dair yaşadıkları bir hüsrandan bahsettiniz. Bunu uzun zamandır bekliyorlar; bazı konulara cevap istiyorlar, belirli türdeki sahneleri istiyorlar, bazı konuları belirli bir noktadan görmek istiyorlar. Bazı hayranlar istediklerini alacak, bazıları ise alamayacak. Yalnızca altı bölüm var, dolayısıyla ben korkunç bir hayal kırıklığı olacağını düşünüyorum, ancak bununla birlikte zannediyorum mutluluk da olacak.

Sizin durumunuzda biraz tuhaf olacak ama bir aktör için en eski sorulardan bir tanesi, “bu role nasıl hazırlandınız?” Herhangi bir şey izlediniz mi? Eski bölümlere göz attınız mı?

Geçmişte çok fazla iş yaptık, sanki dokuz yıllık bir hazırlık yapmış gibi.

Sette Chris ile birlikte olmak ve bir sahne için Gillian’ın karşısında oturmak yetti. Birçok şey o noktada geri gelmeye başladı. Dizi oldukça esnek ve uysal. Birçok türü bir arada barındırıyor. Korku olan X-Files, polisiye olan X-Files, mitoloji olan X-Files, ara sıra ortaya çıkan romantik öğeler, komedi olan X-Files. Bunların her birisinde farklı birer performans türü vardır.

Yeni bölümler arasunda benim en çok sevdiklerim Darin Morgan’ın, Mulder ve Daren’ın bölümleri oldu. Mulder hep silahını kaybeden, düşen, her zaman yanlış yola sapan bir ahmak. Geçmişteki yiğit Mulder’dan çok farklı birisi.

Dedim ya iki, üç, dört, beş farklı türde dizi gibi. Bunların her birisini oynarken onlara hazırlanmak zorundasın. Senaryoyu alıyorsun ve Mulder’ı o role uyarlıyorsun, Scully’yi ayarlıyorsun, farklı yazarların tonuna göre değişiklikler gerekiyor.

Bu altı bölümde sizi en çok heyecanlandıran hangisi?

Bilmiyorum. Şimdi izlediğimiz bölümden heyecanlıyım. Darin’in bölümünü izleyecekleri için heyecanlıyım. Darin efsanevi dört-beş bölüm yazmıştı daha önce de.

1 2 3 4 5 6 7
Ekranella
07/02/2016 12:38
YORUMLAR




DİĞER HABERLER