Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Doruk Önal’ın Festival Güncesi-3

Yüzündeki Sır/Phoneix

Nina Hoss’un canlandırdığı Nelly, Nazi toplama kamplarından kurtulmuş ancak bunun için büyük bir bedel ödemiş bir kadındır. Bütün ailesini kaybetmiş olan Nelly’ye önemli bir miras kalmıştır. Fakat onun tek arzusu kocası Johnny’i tekrar görebilmektir. Yaşaması bir mucize olan Nelly’nin yüzü tanınmayacak hale gelmiştir ve bu zorlu süreçte arkadaşı Lene’nin yardımlarıyla ayakta kalır. Geçirdiği ameliyat sonrası kendisinin bir benzerine dönüşür.

Kocasını ara yolunda başarıya ulaşır ancak Johnny onu tanımaz. Sadece Nelly’ye benzerliğinin farkındadır ve ondan eşinin yerine geçmesini ister. Bu durum Nelly için kolay olmayacaktır ancak onun yanında olma arzusu Johnny’nin ona verdiği görevleri bir bir yapmasını sağlar.

Savaş sonrası Almanya’sında geçen bu film o günün zorlu ve iç karartan bir tablosunu sunuyor. Christian Petzold’un yazıp, yönettiği filmin oyuncu performansları gayet başarılı. Özellikle Nina Hoss baştan sona gerçekten bunları yaşamış bir insan gibi oynamış. Yüzündeki ifadeden, sesine kadar muhteşem bir iş çıkartmış.

Festivalin izlenmeye değer filmlerinden birisi olduğunu söyleyebilirim. Zaman zaman filmin temposuzluğu içinizi bayabilir ancak final sahnesi bunu es geçmenizi sağlayacaktır. Kısaca yaşadığı onca şeye rağmen aşkının peşinde koşan bir kadının hüzünlü hikâyesini izliyoruz.

Puanım: 6.5/10

Seanslar:

12.04.2015/Feriye – 19.00

13.04.2015/Atlas – 11.00

15.04.2015/Rexx – 19.00

1 2 3 4
Doruk Önal
11/04/2015 13:23
YORUMLAR




DİĞER HABERLER