Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Ekrandaki zenginler, zenginlerimiz

Kördüğüm’de Ali Nejat’ın babasının çalışma odası

Evde yemek yapmayı unutun. Bu işleri yapmak için evde çalışan insanlar var. Çalışanlarla öyle yüz göz olmak yok. Onları olur olmaz azarlayın. Zaten onların tek sevinç kaynağı sizin için yaptıkları yemeklerin yenmesinden ibaret. Benden söylemesi, sabahtan akşama kadar sizin dedikodunuzu yapıyorlar ve ne yaptığınızı acayip merak ediyorlar. Sakar bir tanesi geçenlerde servis yaparken Gecenin Kraliçesi’nde Selin’in (Meryem Uzerli)’nin beyaz elbisesinin üzerine yemek döktü, evin hanımı Hüma (Seda Akman) neredeyse onu avizeye asacaktı. Neyse ki seksen kere özür diledi de idamdan kurtuldu.

Hiç kolay boşanamazlar. Ortada paylaşılması büyük bir para, ya da taraflar birbiri hakkında önemli bilgilere sahip olduğu için işler uzar da uzar. Kara Sevda’da Nihan (Neslihan Atagül) ve kocası Emir Kozcuoğlu (Kaan Urgancıoğlu) da zengin mesela. Böyle iç yağı gibi donuk bir çift. Ömürlerini birbirine diş bileyerek geçiriyorlar.

Sportif bir tipseniz eğer, öyle futbol, yüzme gibi şeylerle vakit kaybetmeyin. Yüksek sınıflar sofistike sporları sever. Yabancı bir dizide oynasaydınız polo, kroket gibi şeyler önerecektik ama bizim konumuz yerli diziler olduğuna göre golf oynayabilir, avcılık, binicilik yapabilirsiniz ya da yarış pilotu olabilirsiniz.

Gördüğünüz gibi kimse eşofmanla oturmuyor burada. Zaten birazdan o masanın üzerine oyuncakları koyan çocuktan da kurtulacaklar.

Havuzsuz bir evde oturmayı düşünmeyin bile. Örneğin Güneşin Kızları’nın ilk bölümünde kızlar zengin olmadıkları için daha eve ilk geldikleri gün havuzun içine düşüp rezil olmuşlardı. Sonra zaman içinde havuzun tillahı oldular o ayrı. Diyelim ki yalıda oturuyorsunuz ve havuzu yok, o zaman bir yerde bir çiftlik eviniz olur. Onun da havuzu oluyor haliyle.

Her evin bir delisi vardır. Kendisinden utanılır, durumu etraftan gizlenir ve rezaletleri ört bas edilir. İlaçlarını içmeyip yastığın altı, çekmece, peçetenin içinde falan saklaması önemli. Bu kişileri kontrol etmek için düzenli olarak tımarhaneye kapatmakla edebilirsiniz. Kördüğüm’de evin büyük kızı Feyza (Tülay Günal) bu kontenjandan mesela. Feyza’nın sırf ilaçlarını alıp almadığını kontrol etmesi ve ona sakin olmasını söylemek için evin içinde peşinde gezen bir psikiyatristi var. Mamafih pek yaramadı, Feyza çığırından çıkınca kendini akıl hastanesinde buldu.

1 2 3
Defne Akman
27/01/2016 14:30
YORUMLAR




DİĞER HABERLER