Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Ekranların Sadist Programı: Böyle Çok Daha Güzelsin

Doktor, saç-makyaj PR’ı olarak Böyle Çok Daha Güzelsin

Alp Kavasoğlu ve jüri mütemadiyen doktorları övüyor. Örneğin diş hekimi Çağdaş Kışlaoğlu hakkında “Çağdaş beyin en iyi tarafı bir günde her şeyi yaptırıp çıkmanız,” Medikal Estetik Hekimi Dr. Nihat Dik’e gönderdikleri yarışmacıların hepsine “Estetiğiniz çok güzel olmuş,” diyorlar.  Yarışmacıların ‘Öncesi’ fotoğrafını en kötü ışıkta makyajsız en kepaze halleriyle çektikten sonra, tüm müdahaleler ve işlemler tamamlanıp, profesyonel çekimle ‘Sonrası’ fotoğraflarını karşılaştırarak ise, çok bilinen bir numara yapılıyor. Yine de bizim ev kadınlarına güveniyorum, kimse bu çağda bunlara düşecek kadar kuş değildir sanıyorum. Anladım, bu da bir sektör herkes ekmek yiyecek ama bir takım hizmetler tanıtılacak diye bu kadar kepazeliğe değer mi?

İşte meşhur Öncesi-Sonrası. Ne yoksa başka bir insan mı olmuşsunuz? Olabilir, önemli olan ne pahasına olursa olsun ille bu tornadan geçmek.

Olmuyor hanımlar. Çalışmamışsınız. Otur sıfır

Program, insanları çözülmesi gereken bir problem gibi teşhir ederek çok mühim noktalara parmak basıyor anlayacağınız!  Maazallah nasıl dolaşabilirler öyle bir kılıkla! Kısaca sevgili hanımlar ne yaparsınız yapın, yeterli değilsiniz. Mamafih standartlar da öyle net olarak belli değil. Ama her halükarda fiziksel ve ruhsal olarak bir dönüşümden geçilmesi bekleniyor.

Özgüven şeysi

Programın yarışmacıların özgüvenlerini artırdığı iddiasına gelecek olursak, fena halde rastlantısal ve düzmece. Ayrıca suiistimale son derece açık. Alp Kavasoğlu jüri koltuğunda adeta Game of Thrones’daki Kral Joffrey gibi olan biteni gülerek izlerken, doktorlar, kuaförler ve makyözler ünlerine ün katıyor,  bu gaddar eğlence ve röntgenci kafa ise özgüven geliştirici bir sosyal deney olarak paketleniyor. Şaşırtıcı olan ise bu duruma insanların nasıl olup da izin verdiği. Neden modern, aklı başında görünen bu kadınlar küçük düşürülmeyi, manipüle edilmeyi, duygusuz duyarsız bir işin parçası olmayı kabul ediyor?

En çok puan alan yarışmacılar Avrupa seyahati kazanıyor.

Kadınların güçlendirildiği iddiası

Ben yarışmacı kadınların görünüşlerini değiştirerek güçlendirildiği görüşüne katılamıyorum. Çünkü işin içinde epey aşağılama görüyorum. Umutsuz bir takım kadınlar, ilgi ve sevgi görmek için tepeden bakan bir tavırla oradan oraya sürüklenecekse, özgüvenlerini içler acısı bir utanç yolundan geçerek kazanacaksa ben burada yokum. Bu TVnin çok zevksiz bir kullanımı çünkü. Yapımcılar her zaman dobişko yarışmacıların peşinden gidecekler. Öncesinde şekilsiz kıyafetler giyen, dik durmayı bilmeyen, kocalarının artık onları istemediği/arzulamadığı kadınlar gösterecekler. Çünkü bundan daha kötüye gidemeyeceklerini biliyorlar. Eh bundan daha kolay bir hedef de yok değil mi? Sanki ucubeleri sergiler gibi, o insanların ellerinden yalnızca kıyafetlerini değil, haysiyetlerini de alıyorlar. Bir tanesi de bir egzersiz rutini bir sağlıklı beslenme planıyla gelse keşke.

Yerçekimi, bir fizik yasası

İnsan kilo alır, verir, yaşlanır, kırışıklıkları çıkar, yüzü sarkar, saçını başını değiştirir ya da değiştirmez beyazlar içinde gezer. Ne kadar sağınızı solunuzu yaptırsanız da hayatta yer çekimi diye bir şey vardır. Dünyanın en güzel kadınları bile bir gün yaşlanır ve ölür. İnsan canı ister Victoria’s Secret meleği gibi kombinezonla sırtına kanat takıp ortalarda gezer, isterse delikli eşofmanıyla. Dilerim bunlardan öte iyi günde kötü günde birbirinizin yanında olduğunuz, çok gülüp eğlendiğiniz sevgi dolu bir ilişkiniz vardır.


Böyle Çok Daha Güzelsin hafta içi her gün 11:15’te TV8’de.

 

Not: Bu yazı Radikal'de yayımlanmıştır.

1 2
Defne Akman
14/03/2016 16:09
YORUMLAR




DİĞER HABERLER