Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Ender aldatamaz mıydı?

Siyah jipli prens Sinan Enveroğlu (Berk Erçer).

Tüm bu yazdıklarımdan sonra merak ettiğim şu ki Ender’in aldatabilme ihtimalinin izleyiciyi üzdüğünü filan düşünüp senaryoda değişiklik mi yaptılar? O kadar iyi ve sadık olarak tanıttıkları karakterin aldatabilme ihtimali mi korkuttu senaristleri, izleyicide hayal kırıklığına filan mı sebep olduğunu düşündüler? Bu sorular uzar gider.

Esas mesele diziyle alakalı olarak ve bir o kadar da alakasız olarak aldatma meselesi. Sonuçta aldatma yani “samimi aldatma” planlı bir durum değildir ve kimilerinin böyle bir durumu aldatmak kelimesiyle tanımlamak için minimum şart koştuğu sevişmek, öpüşmek gibi eylemlerin gerçekleşmediği bir hikayede de genel algıya göre olmasa da bence bir aldatmadan bahsedebiliriz yani “samimi aldatma”dan (birisine aşıkken, başkasından da etkilenebilmek diyebiliriz). Sonuçta Ender, Selim’le evliyken (onu seviyorken, aşıkken vs.) Sinan’dan etkilenebilir ve ona aşık olabilir bu gayet insani bir durum bence. Kiminiz şu an belki de aldatmayı “samimileştirerek” meşru kılmaya filan çalıştığımı düşündü belki; ama böyle bir derdim yok emin olun, sonuçta her şey insana mahsus. Velhasıl, Ender’in Sinan’la bir ilişkisinin olduğu senaryo daha dinamik ve samimi olurdu bence. Böyle düşünen bir tek ben değilimdir herhalde? (Bu “samimi aldatmak” ya da “samimi aldatabilmek” üzerine önemsediğim çok şey var da hepsini yazsam diziden uzaklaşırdım.)

Not: Daha hiç bir şeyi doğru dürüst öğrenmeden, Selim’in; sadece Ender’in Sinan’la konuştuğu sıradaki söylediklerinden ve Ender’in yüz ifadelerinden hareketle kafasında kurduğu aldatma senaryosuyla, direkt Ender’i suçlaması ve Sinan’a saldırması filan çok tutarsızdı bence. (Sonuçta Selim de; düğün bölümü öncesindeki otuz yedi bölüm boyunca eşine ve ilişkisine güvenen bir insan olarak anlatıldı izleyiciye.)

Not: Bu yazdıklarıma benzer, senaryo içinden ve izleyiciye hissettirilenlerle alakalı dikkatimi çeken o kadar çok şey oldu ki bir tanesini yazasım geldi. Bu dikkatimi çeken durumlar beni rahatsız etse de ilgiyle diziye devam ediyorum.

1 2 3
Sercan Tezcan
01/10/2014 18:10
YORUMLAR




DİĞER HABERLER