Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Flashback yapması gereken Ömer Bey'ler

**Gurur ve Önyargı! Ömer'in en içten düşünülmüş doğum günü hediyesi.. Defne'nin bu kitabı almak için parasının çıkışmadığını ve rafları temizlemek, düzenlemek zorunda kaldığını da Şükrü Abi'miz sağ olsun ki Ömer biliyor. Yani para mevzusu belki de Defne'nin hayatında geçilemeyecek kadar önemli bir meseledir, karşına çıkmış bu kadar şey Ömerciim, görmeme ısrarın niye?

**En işin içindeki bit yeniği kısmı da sanırım Neriman. Neriman ki insanları bulundukları sınıfa, bilemedin maddi durumlarına göre falan değerlendiren bir kadın. Bu yengemizin Defne'yi en başından beri neden sevdiğine Ömer'in hiç takılmaması, beni hüsrana sokuyor. Bunu da geçtim Ömer ve Defne bir ilişki yaşadılar ve bu ilişkiyi özellikle yengesinden ve amcasından saklamak için şekilden şekle girdi Defne. Nasıl oluyor da bu kadar açık çok şey biliyor bu kadın, dan diye 28. bölümde "Defne'yle aran nasıl?" seviyesine gelebiliyor? Tamam herkes herşeyin farkında, hatta Ömer Neriman'ın "yürü yürü" süyle Defne konusunda aydınlandı zamanında ama bir bit yeniği olduğunu da anlayabilir Ömer. Çünkü 30. Özel Bölüm hariç, 31 koca bölümde gördüğümüz Neriman'ın Defne'yi sevmesinin mantıklı tarafı yok.

**Sinan'ın bu meselede Ömer'in yakalayacağı tek bir açığı var sanırım o da Defne onu dağ evinde terkettikten sonra, Sinan'la dertleşmeye gittiğinde, Sinan'ın ağzındam dökülenler.. "Eğer nedenini bilseydin, gidişini kabul edecek miydin? Duyacağın şeyin seni bir sonuca ulaştıracağını sanıyosun ama kendini bambaşka bir açmazda bulabilirsin." Ömer o gün sormuştu Sinan'a "Sen bir şey mi biliyorsun?" diye Sinan ise hayır demişti, dostuna haliyle inanmıştı Ömer ve devam etmişti Sinan, "Madem konuşmakta bu kadar ısrarcısın, hiç değilse onun tarafını da düşün olur mu, yoksa hata yaparsın, hiç istemediğin bir yerde bulursun kendini."

Aslında Sinan fazlaca şimdilerde içinde olduğumuz halleri daha o zaman özetlemişti sözlerinde. Eğer Ömer, Defne'yi dinlemez, ipin ucunu ola ki bırakmazsa, bu yollardan geçecektir. Geçmelidir. Ömer'e amcasının 1. bölüm'de "Altı ay içinde evleneceksin," dediğini ve Defne'nin de Hulusi Bey tarafından verilen altı aylık süre meselesini öğrendiği bilgilerini de aklımızda bir köşeye yazsak fena olmaz bence. Bu kırılan cevizler bir gün muhakkak işimize yarayacaktır, burada kalmalıdır^^

Cuma akşamı görüşmek üzere*

1 2 3
Dilara Pamuk
11/02/2016 10:36
YORUMLAR




DİĞER HABERLER