Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
George RR Martin'i Ağlatan Sahne

Game of Thrones dizisinin kaynağı olan ASOIAF serisinin yazarı George RR Martin, buzzfeed'e açıklamalarda bulundu.

Kitaplarda olup dizide olmayan hangi sahnenin olmamasına üzüldüğüyle ilgili:

"İlk sezonda Arya ve Sansa'nın Joffrey'le at sürüp Rhaegar'ın yakutlarını (Rheagar'ın Robert tarafından öldürüldüğü sırada kaybolan yakutları) aramayı tartıştıkları bir sahne vardı. Aslında iki kız için kullanılan deneme sahnesiydi o, youtube'da videolarını bile görebilirsiniz. Maisie Williams ve Sophie Turner sokak kıyafetleriyle repliklerini okuyorlar ve gayet de başarılılar. Sahne, iki kız arasındaki farklılıkları göstermek ve ikisinin ilişkisini kurmak adına çok önemliydi.

Maalesef, o sahneyi çekmemişler. Çok üzüldüğüm şeylerden biriydi çünkü deneme çekimlerini görmüştüm. Bölümü izlerken kendi kendime 'Tamam şimdi o sahneye geliyoruz, aa, koymamışlar orayı.' dedim. Ama biliyorsunuz her sahneyi koyamıyorlar.

1. Sezonda bütçe sebebiyle kesilen savaş hakkında:

"Özellikle ilk sezonda, biliyorsunuz, daha yeni bir diziydik o zamanlar. Şu anda olduğu gibi inanılmaz bir popülaritemiz yoktu, dolayısıyla bütçemiz de çok yüksek değildi; savaşların birçoğunu dışarıda bırakmak zorunda kaldık. Özellikle Green Fork (Yeşil Çatal) Savaşı'nı görmeyi çok istiyordum. (Kitapta Roose Bolton tarafından kontrol edilen kuzey ordularıyla Lannister'ların savaşı) Dublörler figüranlar ve savaşın koreografisi hazırdı. Ancak çekimler yetişmedi, dolayısıyla sahneyi baştan yazmak zorunda kaldılar, Tyrion savaşın başında bayıldı ve üç günlük çekimden feragat etmiş olduk." 

"Meşhur Blackwater (2x09) bölümü daha detaylı olabilirdi."

Kitaplarda çok daha fazla ayrıntı var savaşla ilgili. Ama TV için 10 gün daha çekim yapmak zorunda kalırlardı. Tyrion'ın Blackwater körfezinde gemilerin geçişini engellemek için yaptırdığı zincir vardı örneğin, Joffrey'nin kullandığı ve daha önce yakaladığı hainlerin cesetlerini gemilere fırlatmak için kullandığı 3 tane mancınık vardı. Gemilere çarpanlar sadece kayalar ve ateş değildi yani, ceset yağıyordu üstlerine. Bölümü ilk yazmaya başaldığımızda eklemeyi düşünüyorduk ancak yapamadık. Neyse ki çektikleri bölüm mükemmel oldu ve birçok insana göre gelmiş geçmiş en iyi bölümlerden biriydi. 

1 2 3
Aras Bayram
25/08/2015 14:01
YORUMLAR




DİĞER HABERLER