Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
George RR Martin'i Ağlatan Sahne

"Dizinin benim kafamdakileri en iyi aktardığı karakter Arya"

Diyalogların birçoğu kitaptakilerin aynısı ve oyuncular harika bir iş çıkarıyor. İlk sezonda Arya ve Sean Bean'in canlandırdığı babası Ned arasındaki diyaloglar çok güzeldi. Keza Arya-Jon Snow, Arya-Syrio, Arya-Sansa sahneleri de. Hepsi çok güzel anlardı.

Aynı bizim gibi, GRRM de Ned'in idam sahnesinde ağlamış.

"Neyin geldiğini biliyordum elbet. Ama kendimi ağlarken buldum sahneyi izlediğimde. Sean Bean'in getirilmesi Joffrey'nin geri vitesi ve 'Bana kafasını getirin!' diye bağırması, insanların tepkisi... Hepsi çok güzeldi. 

Hatta o sahneyi izlerken keşke ben de bunu yazsaydım diye düşünmüş.

"David ve Dan şahane bir dokunuş yaptıla o sahneye, kitapta olmayan bir dokunuş. Ned idam edilmeden önce Yoren'i ve Arya'yı görüyor ve 'Baelor' diye fısıldıyor. (Yoren'e Arya'nın yerini belli etmek için.) Ktaplarda yoktu bu, keşke ben de yazsaydım dedim çünkü mükemmel bir eklemeydi."

Frey Hanesinin sözleri bilinmiyor, dizi ve kitap hayranlarının merak ettiği şeylerden biri bu. Freyler'in diğer haneler gibi bir sözü yok mu?

"Kitaplar boyunca 100 tane belki de yüzlerce haneden bahsediliyor. Ama 20'sinin falan sözlerini yazdım. Tek sıkıntı daha Frey'lere sıranın gelmemiş olması. Bir noktada Frey hanesinin sözlerini de yazarım diye düşünüyorum."

1 2 3
Aras Bayram
25/08/2015 14:01
YORUMLAR




DİĞER HABERLER