Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Grammy'de müzik mi kazanacak yoksa yine kafamızı duvarlara mı vurmak isteyeceğiz?

Alabama Shakes bu sene Grammy alacak gibi görünüyor. Bunu çoktan hak ediyor.

ROCKÇILAR NE VAZİYETTE?

Rock cephesine baktığımızda ise bu sene kadınların egemenliğini görüyoruz, En İyi Rock Performansı dalında çok şahane adaylar var; Alabama Shakes – Don’t Wanna Fight, Florence+The Machine – What Kind of Man, Elle King Ex’s &Oh’s, Wolf Alice –Moaning Lisa Smile. Bu dalın galibi Elle King olacak gibi.

En iyi metal performansında ise, Lamb of God, Atlantalı Sevendust çok daha kayda değer işler yapsa da Slipknot on defa aday gösterilmesine rağmen bir türlü ödül alamadığı için bu sefer Custer ile birlikte ödüllendirilir diye düşünüyorum.

En iyi rock şarkısı/şarkı yazarı; burada artık Flo, canım Flo’yu ödüllendirirler diye umuyorum. Yetkilileri eline vicdanına koymaya çağırıyorum. What Kind of Man, gül gibi bir şarkı ve ödüllerin en güzelini hak ediyor. En iyi rock albümünü ise Mister Asylum ile Highly Suspect alacak sanki. Açıkçası Chris Cornell’den hiçbir farkı yok, ama demek ki bu havalar oralarda tutuyor, seviliyor.

En iyi alternatif albümde, Tame Impala/ Currents, Alabama Shakes/ Sound&Color ile başbaşa gidiyorlar. Tahminim Alabama Shakes’in kazanacağı yönünde.

Henüz ilk albümünü çıkartmasına karşın büyük ilgi gören Chris Stapleton country dalındaki tüm ödülleri silip süpürür gibi görünüyor.

TÜRKÜCÜLER VE UMUT VAAD EDENLER

Türkü kontenjanından Traveller adlı ilk albümüyle dört dalda aday olan Chris Stapleton en iyi albüm ödülünü alamasa da kendi dalında tüm ödülleri toplayacak gibi duruyor. Little Big Town’ın Yılın Şarkısı dahil olmak üzere dört adaylığı var. Country müzik türünde diğer göze çarpan adaylar arasında Cam, dünya sıkıcısı Carrie Underwood ve en iyi yeni sanatçı dalında adaylığıyla Sam Hunt var.

Bu senenin en heyecan verici keşifleri ise Melbourne’dan geliyor.   Hiatus Kaiyote; ikinci albümü Choose Your Weapon’ı yayınlayan kendi halinde soul müzik yapan bir grup. Breathing Underwater ile en iyi R&B performansı dalında aday.

Diğeri ise, En İyi Yeni Sanatçı dalında aday olan 28 yaşındaki Courtney Barnett. Courtney Barnett, Meghan Trainor, Tori Kelly, Sam Hunt gibi isimlerle yarışacak. Umarım ödüllerden zaferle döner.

Avustralyalı genç müzisyen Courtney Barnett, bu senenin belki en heyecan uyandırıcı isimlerinden biri.

GELİYOR GÖNLÜMÜN EFENDİSİ

Bu Grammy Ödülleri bu kadar önemli mi peki? Şöyle düşünelim, Grammyler müzik endüstrisinin kendi kendilerini ödüllendirmeleri bunu da canlı yayından tüm dünyaya gösterebilmeleri için bir fırsat. Böyle külçe gibi ödülleri verebildikleri, arada şanslıysanız bir iki kayda değer performans izleyebileceğiniz bir ortam. Öte yandan hayatında hiç Grammy Ödülü almamış çok önemli müzisyenler ve gruplar var; Jimi Hendrix, Led Zeppelin,Queen, The Who, Bjork, Queens of the Stone Age, Guns N Roses,Snoop Dogg, Joe Satriani, Morrissey gibi. Bunları ne yapacağız?

Ödülleri izlemek, kim ne giymiş takmış diye bakmak zevkli elbette ama bence siz yine de gönlünüzün şampiyonlarından vazgeçmeyin derim. Ne diyor şarkı, “olmaz olsun cüzdanımda milyonlar, kalbimde sevgin oldukça.”

Not: Bu yazı Radikal'de yayımlanmıştır.

1 2
Defne Akman
15/02/2016 10:45
YORUMLAR




DİĞER HABERLER