Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
House of Cards: Üçüncü dünya ülkesinde son sezon


Karanlık sezon

Tuhaf ve karanlık bir sezondu bu sezon. Genelde dizilerde üçüncü sezonlar arayı bağlamak için yapıldığından zayıf geçer. Burada bu aradaki neredeyse alacakaranlık gibi.

Peki neden yine de memnun kalamadım bu sezondan? Çünkü ben bir üçüncü dünya ülkesi vatandaşıyım ve en tepedeki insanın elinin kolunun bağlanması benim bildiğim bir demokrasi şekli değil. Suça alıştırılmış durumdayım. Çünkü Türkiye’de yaşanan politik skandallar artık House of Cards’ın o kadar ilerisinde ki kurmaca da olsa bu gıybet bana az geldi.

Bizde güç hiçbir sınırı olmadan kullanılan bir şey. Neredeyse çocukça bir zekayla kullanılıyor ve biz suçun böylesine göz önünde olanını o kadar kanıksadık ki kurmacası bizi kesmiyor. Sıkıysa Amerika’da işine gelmeyen kanunu değiştir bakalım? Ya da sıkıysa Amerika’da sana soru soran gazeteciyi tutuklat?

O yüzden bazı diktatörlerle, başkan arasında bir fark var. Francis, üçüncü sezonda hırslı bir başkan. Karısını bile ezip geçebilecek kadar gözü dönmüş durumda.

Diktatör olsa bunları yapar mıydı?

Bilemiyoruz onu diktatöre sormak lazım. Biz de seçimlere giriyoruz ve bakalım bir sezon daha bizim dizimiz devam edecek mi?  

Eğer 7 Haziran’daki seçimlerde yeni sezon onayını alırsa, House of Cards’ın dördüncü sezonunu bir dördüncü dünya ülkesinden yazacağımdan hiç şüphem yok.

1 2 3 4 5
Yiğit Karaahmet
17/03/2015 16:50
YORUMLAR




DİĞER HABERLER