Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Kim der ki Star Trek 50 yaşında!

YENİ SERİ:

Halen devam etmekte olan bu son seride Star Trek efsanesinin doğuşuna geri dönülüyor.

Kaptan Köşkü’nde J.J. Abrams.

Star Trek (2009)

Yönetmen: J. J. Abrams

Oyuncular: Chris Pine, Zachary Quinto, Karl Urban, Zoe Saldana, Simon Pegg, Anton Yelchin, John Cho, Eric Bana, Bruce Greenwood, Leonard Nimoy, Winona Ryder, Chris Hemsworth

Konu: James Kirk doğduğu gün Yıldız Filosu’nun önemli kaptanlarından biri olan babası da görev başında hayatını kaybeder. Babasız büyüyen küçük Kirk disiplinsiz ve başına buyruk biri olup çıkar. Yıldız Filosu’nun kıdemli kaptanı Christopher Pike, Kirk’ün potansiyelini heba ettiğini düşünmektedir. Kirk ise eğitimine önem vermez, sınıf arkadaşı genç subay Spock’la sorumsuzlukları nedeniyle ara sıra tartışırlar. Ansızın Vulkan gezegeninde Olaylar çıkar. Kirk yeni üretilen Atılgan gemisiyle, Spock, McCoy, Uhura, Sulu, Chekov ve Scotty’nin de aralarında yer aldığı mürettebatıyla yola çıkar.

Notlar: Paramount Stüdyoları’nın sinema salonundayız. Işıklar kararmış, az sayıdaki seçkin davetlinin heyecanı belli oluyor. 1966’da yayına başlayan ve üç sezon sonra 1969’da iptal edilen Star Trek, 10 yıl aradan sonra sinemaya uyarlanmış. Perdede Star Trek yazısı belirince izleyiciden bir alkış kopuyor. Yönetmen Robert Wise rahatlıyor, gösterim sürüyor. Yıl 1979. Filmi izleyen stüdyo yöneticileri arasında yapımcı Gerald W. Abrams ve 13 yaşındaki oğlu  J.J. de var. Hooop 2008’e atlıyoruz. Aynı yerdeyiz. Perdede yeni bir Star Trek filmi var. Ve yönetmeni artık 42 yaşında olan J.J. Abrams. Aynı stüdyoda ve aynı salonda bu kez kendi filmini izlemenin gerçek üstü bir deneyim olduğunu söylüyor. Abrams’ın Star Trek’i, diğerlerinin devamı niteliğinde değil ama. “Roddenberry insanlığın gelişimini öngörüyordu. Bir gün kendi güneş sistemimizin ötesine geçeceğimizi, bütün ırkların ve türlerin birlikte çalışacağını var sayıyordu. Bu film de aynı iyimserliği taşıyarak çekirdek karakterlere odaklanıyor ve nasıl bir araya geldiklerini anlatıyor,” diyordu Abrams. Yaşlı Spock rolünde Leonard Nimoy’u filme dahil eden yönetmen, eski Star Trek hayranlarının da kalbini kazandı. “Spock, Star Trek’in ta kendisi,” diyor. Filmin nostaljik bir yolculuktan ibaret olduğu düşünülmesin yalnız; Abrams, Star Trek’i oluşma anına geri götürürken, 60’ların titreşimlerini de filme dahil etmiş ama son derece modern ve özgün bir atmosfer yaratmayı başarmış.

 

 

Star Trek: Into Darkness (2013)

Bilinmeze Doğru: Star Trek

Yönetmen: J. J. Abrams

Oyuncular: Chris Pine, Zachary Quinto, Karl Urban, Zoe Saldana, Simon Pegg, Anton Yelchin, John Cho, Benedict Cumberbatch, Bruce Greenwood, Alice Eve, Peter Weller

Konu: Atılgan son görevinden sonra yeniden Yıldız Filosu’na çağrılır. Fakat Kaptan Kirk’ün de katıldığı önemli bir toplantı sırasında korkunç bir saldırı gerçekleştirilerek, Filo’nun yöneticileri öldürülür. Dünya’da büyük bir askeri kriz baş gösterir, Kirk ve ekibi saldırganları bulmak üzere yola koyulur. Yolculukları sırasında bir yandan ölüm kalım savaşı verecek, diğer yandan da arkadaşlıklarının ve sadakatlerinin sınanacağı bir çok badire atlatacaklardır. Sonunda karşılarına kötülük dikilir: Khan’dır o saldırgan.

Notlar: Star Trek’in gerçek kötü adamı Khan Noonien Singh. İnsan şaşırmıyor da değil, çünkü dizinin sadece tek bir bölümünde görünmüş bir karakter. Yıllar sonra Star Trek II filminde yeniden ortaya çıkmış ama onun da sonunda ölüp gitmiş zaten. J. J. Abrams kendi filminde bir tür zaman yolculuğu yaptığı için, Khan’ın yeniden ortaya çıkması da kaçınılmaz olmuş. Ricardo Montalban’ın canlandırdığı Khan’ı bu kez Benedict Cumberbatch oynuyor. Star Trek hayranı Trekkerlar (ya da Trekkiler) Bilinmeze Doğru’yu pek beğenmemişler. Kusurları olsa da eğlenceli bir film. Cumberbatch’in performansı da kusursuz ayrıca.

 

 

1 2 3

15/08/2016 15:23
YORUMLAR




DİĞER HABERLER