Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Merakla beklenen Kurt Cobain belgeseli; Montage of Heck

Montage of Heck, müzik severlerin beğenisini kazandı.

Yönetmen Brett Morgen’ın KurtCobain’in hayatını anlatan Montage of Heck belgeseli, geçtiğimiz hafta HBO’da yayınlandı.Kurt Cobain’in kızı Frances Bean’in yapımcılığını üstlendiği belgesel, belki Kurt Cobain ve Nirvana hakkındaki ilk belgesel değil ama ailesinin işbirliğiyle yapılan ilk film. Nirvana üyesi Krist Novoselic, karısı Courtney Love, annesi ve eski kız arkadaşıyla yapılan röportajların da yer aldığı belgeselde Dave Grohl yok. Dave Grohl, belgeselde yer almak istemekle birlikte zamanını ayarlayamadı.

Montage of Heck, Kurt Cobain’in gerçek köklerini, Aberdeen Washington’da geçen çocukluğunu, 1992’de Los Angeles’daki apartman dairesinde Courtney ile yaşadığı pislik içindeki bol uyuşturuculu sefil hayatı gösteriyor. Cobain’in ünlü olmadan önce, Olympia’da kız arkadaşı Tracy Marander ile birlikteki yaşamı ve Nevermind’ın temellerini attığı ilk bestelerini yaptığı günleri de içeriyor. Ebeveynlerinin boşanmasından etkilenmesi, punk rockı keşfetmesi sayesinde kendini ifade edebilmesi ve acılarını kısmen de olsa unutabilmesi, grubunu kurması, ünlü olması ve ardından şöhretin ağırlığını taşıyamaması anlatılıyor.

Yönetmen Brett Morgen film hakkında verdiği demeçlerde, amacının ne Kurt Cobain’i lime lime etmek ne de göklere çıkartmak olduğunu ifade ediyor. Frances Bean, babasına ilişkin hiçbir hatırası olmadığını, babasını 20 aylıkken kaybettiğinianlatınca yönetmen bu konuları da göz önüne alarak filmi yapmış. Courtney Love’ın  2007’de belgeseli yapmasını teklif etmesinin ardından Morgen, sekiz yıl boyunca Cobain’in kişisel arşivinde fotoğraflar, kayıtlar ve resimleriyle çalıştı. Brett Morgen’ın diğer filmleri arasında, efsanevi Hollywood yapımcısı Robert Evans’ın otobiyografisinden yola çıkarak yaptığı The Kid Stays in The Picture, 2012’de NME’nin En iyi Müzik Filmi ödülünü alan Rolling Stones tarihini anlatan Crossfire Hurricane  ve ESPNin 30 for 30 Series kapsamında 17 Haziran 1994’te polis O.J Simpson’ın peşindeyken olan olaylara değindiği June17,1994 bulunmakta.

1 2 3 4 5
Defne Akman
08/05/2015 21:01
YORUMLAR




DİĞER HABERLER