Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Merakla beklenen Kurt Cobain belgeseli; Montage of Heck

Rock’n roll tarihinin en ünlü ve merak edilen çiftlerinden Kurt Cobain ve Courtney Love.

Kurt Cobain’in hep karamsar ve öfkeli olduğu da doğru değilmiş. Aynı zamanda komikmiş de. Hatta neşeli bile denebilir. Takma bıyık takıp, üzerine kadın elbisesi giyerek Courtney ile birlikte kendilerine gönderilen kınama ve nefret dolu mektupları okurken yaptığı mimikler ve çıkarttığı sesler görülmeye değer.

Nirvana’nın ilk konserleri, ev partilerinde birkaç arkadaş ve yoldan geçen birkaç insana çalmalarından ibaret. Kurt Cobain o günleri tarif ederken “Canlı müzik çalıyor olmamız başlı başına olağanüstüydü, eğer bir yerde birkaç saat boyunca çalarken bizi dinlemeye bir iki kişi gelirse bu bizim için bir konser anlamına gelirdi,” diye konuşuyor.

Bununla birlikte Kurt Cobain küçük düşürülmeye, aşağılanmaya asla dayanabilen biri değildi. Nirvana’nın basçısı Krist Novoselic röportajında, korku ve anksiyetenin Cobain’in sanatını nasıl etkilediğini ifade ediyor. Krist Novoselic,  ayrıca Kurt Cobain’in  Courtney Love ile birlikte olmadan da eroin kullandığını; Courtney Love’ın uyuşturucu kullanmasının yanı sıra çoğu Nirvanaseverin bahsetmekten kaçındığı üzere, entelektüel, sanatçı ve ilginç bir insan olduğunu ifade ediyor.

1 2 3 4 5
Defne Akman
08/05/2015 21:01
YORUMLAR




DİĞER HABERLER