Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Peki ya siz ne diyorsunuz ey seyirci?

Ekibin önüne saçılmış itiraflar (temsili).

VARAN 1 – Fikret Gallo’nun gelişi sizce planlı mıydı, nasıl buldunuz?

”Bence tüm bunların yapılış nedeni sezon finaline kadar Defne’nin Kiralık Aşk olduğunu ortaya çıkarmamak için konu bulma çabaları”

“Planlarının olduğunu sanmıyorum. 20-25 bölümden sonrası plansız bence. İlk bölümlerdeki hareket yok, bulduklarını çekiyorlar gibi.”

“Barış Arduç’un hasta olması senaryoyu biraz savurdu bence. Görmezdik Gallo’yu diye düşünüyorum.”

“Gallo yine dahil olurdu ama bu kadar ‘olaylı’ olur muydu orası muamma.”

“Gallo ve mavi saçlı kız olayı Barış Arduç’un hastalandığı bölümlerde ortaya çıkan; dolayısıyla tamamen yoktan var edilen konular.”

“Durun bakalım, biz nasılsa bir yere bağlarız diyerek bir kadın oyuncu getirdiler. Leyla Lydia Tuğutlu’nun gidişiyle kadın karakteri hayata geçirdiler.”

“Bence yine düşünülmüştü ama bu şekilde değil, İz gidince değişti.”

“Simurg bir şekilde gösterilirdi, çünkü Ömer sağa sola kuş çizip duruyordu. Ama kızın sonradan çıktığını düşünüyorum.

“Fikret Gallo’nun başta cinsiyet kararsızlığından belliydi bir planın olmadığı.”

YORUM:

Maalesef uzun süredir yaşanan olaylar, çekilen sahneler, bölümler, herhangi bir 13 bölüm planının olduğunu hissettiremiyor seyirciye. Haktan Pak ve Müge Turalı Pak elini eteğini diziden çekti mi yoksa çekmedi mi bilmiyoruz, bu konuda çok fazla soru geliyor. Müge Hanım kariyerinde çok heyecanlı bir yere ulaştı, yapımcılar değişti. Fakat umuyoruz ki Haktan Bey’in hala bu işin içinde emeği vardır.

Meriç Acemi bize 13 bölümlük bir rüyayı izlettiren bir senarist, ağzımız açık bir şekilde, her diyalogta her sahnede öldük öldük bittik. Zamanlamalar mı, başrollerin ani hastalıkları, reklam çekimleri vesaire mi bilmiyoruz ama sanki sadece günü kurtarıyorlar gibi geliyor seyirciye. Bu arada nadir olarak şöyle yorumlar da aldık; “Her şey planlı…Hastalığına denk gelince zamanlamayı değiştirdiler sadece.”, “Bölüm fikirleri hazırdır belki. Meriç Hanım 1 hafta 10 günde yazdığını belirtti senaryoyu zaten.” Neyse ki böyle farklı düşünceler de var da güzel bir tartışma ortamı doğuyor.

Yukarıdaki yorumlar seçili birkaç alıntı sadece, Gallo’nun bundan 10 bölüm önce planlandığı hissine kapılmıyor kimse, inanmıyor. 30. bölüm çekilmek durumunda kalınmasaydı mavi saçlı kız görünür müydü, Gallo hazır gelmişken o kız bu kadına bağlanır mıydı bilmiyoruz. Ama sanırım pek sanmıyoruz da.

Dizinin karşısında dört sezondur aslanlar gibi devam eden Karagül var. Hala sır üstüne sırlar çözülüyor. Özenle hazırlanmış, senelerdir planlı olduğu belli ve çekmecelerinde saklanmış sırlar. Seyirci artık ekranda Poyraz Karayel gibi işler varken kandırılmak istemiyor bu belli. Bizden demesi.

1 2 3 4
Pelin Arslan
04/03/2016 10:48
YORUMLAR




DİĞER HABERLER