Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Sex Lies and Videotape: Yüzleş Kendinle

Aileler, ailelerimiz. En büyük sırlar ailelerde gizli.

John öte yandan, fiziksel hazzı başkalarında- adını koyacak olursak Ann’in kızkardeşi Cynthia’da bulmaktadır. John’ın Cynthia ile ilişkisinin Ann’in tavrının bir sonucu mu yoksa çapkın bir kocanın normal davranışı mı olduğunu anlamak zor. Ama nihayetinde karakterlerin yakınlaşmayla ilgili bir derdi olduğu kesin. Ann’in tersine John’ın fiziksel temas ile bir sorunu yok. Bununla birlikte John’ın kadınlarla yaşadığı tek yakınlık seksten ibaret. John ve Cynthia’nın ilk sahnesinde, John Cynthia’nın bardaki işinden ayrılmasını ister. Cynthia’nın müşterilerle yakın olmasını istememekte, diğer adamların ona bakıp onu arzulamasından rahatsız olmaktadır. Daha sonra Ann’den de evlendikten sonra işinden ayrılmasını istediğini öğreniriz. John, kadınlara malı gibi davranmaktadır. Hayatındaki kadınların onunla ilişkisi dışında bir kimliği olmasına müsaade etmez. Duygusal anlamda onlarla iletişim kurmak için hiç çaba harcamaz. Ama metresine ve karısına emirler yağdırmaya kendinde hak görür.

Bununla birlikte John’ın tercihleri enteresandır. Cynthia bağımsız ve özgüvenli bir kadın olarak duygusal bir yakınlık kurmadan fiziksel bir ilişkiyi yaşayan, diğer yandan kocasıyla yatarak kızkardeşinden bir anlamda intikam alan bir karakter. John’ın ilişkiyi kontrol etmesine izin vermez. Buluşulacak zamana canı istediğinde o karar verir. İşini bırakıp John’ı eğlendirmek yapacağı en son şeydir.

Ann, Graham’in seks hakkında konuşan kadınları videoya çekme hobisini öğrendiği zaman tedirgin olur. Tedirginliğinin sebebi seks hakkında videoların kaydedilmesi midir yoksa görüntülenen tarafın mahremiyetini ve iç dünyasını açması mıdır acaba?

Ann olanları anlatmak için kız kardeşi Cynthia’ya telefon ettiğinde aralarında ilginç bir diyalog geçer;

Ann: Bu konu hakkında konuşmak istemiyorum.
Cynthia: İyi de beni niye aradın o zaman?
Ann: Bilmiyorum.

Ann konuşmak istemediğini söylemekle birlikte sonuçta kızkardeşine telefon eder, iletişim kurmak için çaba harcamakla birlikte, temas konusunda başarısızdır, çünkü ne istediğini bilmemektedir.

1 2 3 4 5
Defne Akman
18/08/2014 01:20
YORUMLAR




DİĞER HABERLER