Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Üç dil bilirim, birisi Almanca*

Keriman’dan vecizeler; “Kalple gururla karın doymaz Özkan.”

Paramparça (2014- )

Paramparçanın Nursel Köse tarafından canlandırılan açgözlü, para delisi Keriman’ı ve girdiği her işi batıran, bir baltaya sap olamamış kardeşi Özkan (Tolga Tekin) dizinin en sevilen karakterlerinden. Hayatını erkek kardeşinin arkasını toplayıp, İstanbul’un fakir bir mahallesinde çile doldurarak geçiren Keriman için oyrodan (avro) daha önemli hiçbir şey yok. Keriman, yemek içmek, gezip tozmak, gününü gün etmek istiyor ve sefalet çekmek istemiyor. Bunun için de ilişkilerini doğru kuruyor, fırsatları kolluyor. Tüm görgüsüzlüğüne, münasebetsizliğine ve oportünistliğine rağmen, açık sözlülüğü, iştahı, pratik zekâsıyla kendini hiçbir şeyi beğenmeyen snobların padişahı Rahmi’ye (Civan Canova) bile sevdirmeyi başardı. İlk başta çapkın, sahtekâr, sorumsuz bir tip olarak tanıdığımız Özkan ise dizinin ilerleyen bölümlerinde değişerek, çocuklarına düşkün, sevgi dolu, işine sahip çıkan bir karakter olarak evrildi.

Hayat Şarkısı (2016- )

Hayat Şarkısında üç gurbetçi karakter görüyoruz. Bunların ortak özellikleri ise bir takım dalavereler çevirmeleri. Olgun Toker tarafından canlandırılan Mahir, Hülya’nın (Burcu Biricik) kirli işlerini takip ediyor. Mahir, çıkarları gereği kimi zaman dalkavuk kimi zaman da umursamaz karakter. Üç kağıtçı, talepkar, saldırgan bir tip olmakla birlikte aynı zamanda şaşırtıcı biçimde sadık. Filiz (Almila Bağrıaçık) ise, bebeğine sahip çıkmaktan bile aciz, fena halde dağıtmış, kontrolünü yitirmiş bir kadın. Kardeşi Filiz’in yardım çağrısı üzerine Türkiye’ye dönen Nurgül (Filiz Ahmet) ise, daha aklı başında, gerçekçi, kafası çalışan bir kadın. Kardeşinin yaptıklarını onaylamasa da ona kucak açıp, yardım ediyor.

Relaks ol şef!

Kehribar  (2016)

Almanya’da yirmi yıl yaşadıktan sonra Türkiye’ye dönen ve namlı bir kabadayı olan Orhan Yarımcalı’nın (Gürkan Uygun) hikâyesinin anlatıldığı Kehribarın ekran ömrü yalnızca birkaç ay sürdü. Yıllarca medeniyetin kalbinde yaşamasına rağmen Orhan bunlardan hiç nasibini almıyor belli ki, döner dönmez “Ben bitti demeden bitmez,” gibi bir takım obsesif konuşmalar yapıyor, ona buna kurşunlar yağdırıyor, müthiş bir afra tafra içinde anlayacağınız.

Bana Sevmeyi Anlat (2016)

Leyla (Seda Bakan) kısa süreli bir evliliğin ardından kucağında bebeği Rüzgar ile baba evine dönmüştür. Frankfurt’ta yaşayan ailesi, babası Salih (Kadir Çermik), üvey annesi Ayla (Mahperi Mertoğlu), kardeşleri Hakverdi (Bahadır Vatanoğlu) ve Simge’den (Gülper Özdemir) oluşmaktadır. Salih’in bir ağılı vardır ama aslında hayvan ticareti kisvesi altında Haşmet (Mustafa Üstündağ) ile birlikte uyuşturucu ticareti yapmaktadır. Bana Sevmeyi Anlatta Leyla diğer dizilerdeki gibi gülünç ya da tehlike bir karakter olarak değil, çalışkan, fedakâr bir anne ve derli toplu bir kadın olarak temsil ediliyor. Ancak erkek kardeşi Hakverdi, yasa dışı işlere bulaşan, dürtülerinin peşinde giden, tüm ailesini tehlikeyle karşı karşıya bırakan işe yaramaz bir adam tiplemesi.

1 2 3
Defne Akman
07/10/2016 12:22
YORUMLAR




DİĞER HABERLER