Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
“Zahide Yetiş İle”: Batıl içinde kalmak

Rezzan Kiraz’ın günü Çarşamba. Ve astroloji son derece ciddi bir konudur tamam mı?

Salı’yı Joan Rivers’ın yerli versiyonu ve evlilik terapisti Selin Karacehennem’e ayırmışlar. Selin Karacehennem, daha eskiden Elmax’ta program yapıyordu. Programa telefonla bağlanan, evliliğinde sorun yaşayan kadınlara nasıl katlanmaları ama ille de uzlaşmaları gerektiği yönünde tavsiyelerde bulunuyor,”tatlım eczaneye gideceksin başka c son harfi m ile biten bir antidepresan var, bunu alacaksın” diye ekrandan reçete veriyordu. Hiçbir tıbbi eğitimi olmamasına karşın böyle tehlikeli işlere girişen bir kadındı.  Bu programda da kadınlar arayıp, “25 yıllık evliyim, eşim beni iki kere aldattı ne yapmalıyım?”, “Evlendikten sonra eşim çok değişti bana güvenmiyor, ne yapmam gerek?” gibi sorular soruyorlar. Selin Karacehennem istisnasız her arayana evlilik terapistine gitmelerini öğütlüyor. Tahminen bu sefer RTÜK bu işleri sıkı tuttuğundan eskisi gibi telefonda insanlara teşhis koymuyor, ben doktor değilim söyleyemem diyor. Sizin durumunuzu üç seansta çözerim muayenehaneme gelin demiyor, ilaç adı vermiyor. Eh bu da bir ilerleme.

Rezzan Kiraz gününde ise, hangi burçlarda hangi hastalıklar görülebilir, çocukların doğum tarihlerine göre meslekleri, astroloji ne denli önemli ve ciddi bir bilim gibi konular konuşuluyor. 

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr.Gökhan Mamur ve Chucky’nin yerli versiyonu kuklası “Kıpır”.

Tüm hafta börek, hamur tarifi verdikten sonra Dr. Gürkan Kubilay sağlıklı kilo vermenin yollarını anlatıyor. Mamafih tüm program boyunca yarım saatte kilo verdiren formül diye gazladıkları sonunda Sprinolokton çıktı ama olsun. Doktor bunun bir idrar söktürücü olduğunu, aslında kilo değil su kaybettirdiğini falan da açıkladı, umarım uyarıları işe yarar, seyirciler abuk sabuk yöntemler denemeye kalkmazlar.

Prof.Dr. Mustafa Karataş’ın gününde ise yine telefon bağlantılarıyla seyirciler, dini konularda rehberlik alıyorlar. Hacer-i Muallak taşını hiç böyle görmediniz diye dikkatleri toplamaya çalıştıkları programda, Mustafa Karataş’ın arkasında panaromik Mescit-i Aksa görüntüleri gösterildi. Zahide Yetiş bu teknolojik durumdan çok etkilendi ve orada gibisiniz, çok güzel hocam dedi. Daha sonra olay Filistin’e bağlandı. Buralarda namaz kılmanın nasip olmasını dilediler. Zahide Yetiş, “Rabbim onları zulümden korusun,” diye sözlerini sonuçlandırdı.

Zahide Yetiş, şanslı izleyiciye gelin ayakkabısını hediye edecek.

İşte Zahide Yetiş İle’nin akışı aşağı yukarı böyle. Zahide Yetiş’ten eleştirel düşünce ve bilimin beşiği olmasını beklemiyorum tabii. Öte yandan bu beş gün içinde nasıl batıl içinde kaldım size anlatamam. Zahide Yetiş İle hafta içi her gün 09:30’da Show TV’de.

1 2
Defne Akman
11/12/2015 20:10
YORUMLAR




DİĞER HABERLER