Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Arka Sokaklar’ın sakinleri

Özlem Çınar (Aylin)

Nasıl değişmez insan 10 senede? Dün gece birinci bölümü izledim. Bir tek sizde herhangi bir değişim yok galiba.

Evli değilim, çoluk yok, çocuk yok bundan olabilir mi?

Ben de değilim ama 10 sene öncesinden çok farklıyım.

Babam da yaşını çok göstermez. 60 yaşındayken 45 gösterirdi, genetik olabilir biraz. Anne oynamadım ben mesela, daha anne oynayacağım.

Aliye’de Doktor Nur’dunuz.

Evet Deniz (Nejat İşler), Aliye’ye (Sanem Çelik) aşıktı. Nur da Deniz’in peşinden koşan kadın. En sevmeyerek oynadığım rol. Bir kadın bir erkeğin peşinden nasıl koşar, hiç oturtamamamıştım kafamda.

Eğitim aldınız mı siz de?

Başlarda Vatan’da (Emniyet Amirliği) çok çalışıyorduk. Polisler de bizimle oynuyordu.Telefon numaralarımızı veriyorduk birbirimize, yeniydik, her şeyi öğrenmek istiyorduk. Kadın polis şunu yapabilir mi, kafasını nasıl tutar filan gibi. Sonuçta bir dizi yapıyoruz, aslında normalde kadınlar operasyona çok çıkmazmış.

Bu sorunun muhatabı siz değilsiniz tabii ama bir kadın niye polis olmak ister sizce?

Bilmem, ben de küçükken istiyordum polis olmayı. Üniformasından dolayı falan herhalde. Bazı kadınlar erkeksi meslekleri sever ya. Bazen sizin içinizden de geçmez mi, sokakta uyuz olduğunuz bir erkek olduğu zaman, şu anda polis olsaydım diye?

Polis olsaydım diye geçmez de suratını dağıtsaydım diye geçer.

Hah işte öyle güçlü hissettiğiniz anlar olsun istersiniz. Herhalde bu nedenlerle ister bir kadın polis olmayı. Belki bazısının babası polistir, ondan ister..

 

 

Özgür Ozan (Hüsnü Çoban)

Yahu neymiş bu Hüsnü Çoban?

Bayağı halkın vicdanı haline dönüşen bir simge oldu Hüsnü Çoban. Öldüğü zaman çocukları ne olacak acaba diye düşünülen bir karakteri oynuyorum. Hiç istemediler ölmemi. Aslında ölmemi gerektirecek bir şey de yoktu, bizim rutin vurulmalarımızdan bir tanesiydi. Benim öldüğümü düşündürten, ağzımdan kan gelmesi ve Gidiyorum (Kazım Koyuncu) şarkısı. Hakikaten beklemediğimiz bir durum oluştu, şaşkınlıklarla seyrettim, inanamadım. Beni öldü zannedenler bile oldu.

Neye bağlıyorsunuz bu tepkiyi?

İnsanların böyle bir şeye ihtiyacı vardı demek. Birinin ölmesine değil, tabii. Bu olumsuz şartlarda, sevdikleri bir şeyin ellerinden gitmesine izin vermek istemeyişlerinden ötürü olduğunu düşünüyorum bu tepkinin.

Sahne olarak da çok etkileyiciydi. Vurulduğunun farkında olmayışı, ceketini çıkarışı, müzik.

Özlem Çınar: Ben şu anda izleyeyim, ağlarım yine.  

Peki nasıl 10 yıldır bir aradasınız?

Patronumuz bile soruyor bazen. Sesimizi yükselttiğimiz olmadı şimdiye kadar. Herkes tiyatro kökenli, disiplin sahibi. Her yıl, bu yıl biter diye başladık işe. 10. yılı gördük. Biraz da bu kadar uzun sürmemizin ekmeğini yiyoruz.

Sizin önceki diziniz de çok uzundu. (Çocuklar Duymasın, Light Selami)

Evet, cv’mde iki dizi var sadece.

Özlem Çınar: Buradaki ilişkilerin bunca yıl saygıyla, sevgiyle devam etmesini sağlayan unsurlardan biri de Orhan Oğuz’dur. Dengenin şaştığını farkettiği anda, hepimizi dengeler.

Özgür Ozan: Çok egolu insanlar da yok aramızda. Herkes daha önce başarılı olduğu kendi işinden gelmiş. Belki bu olgunluk dönemi işimiz.

Peki sokakta, yağmurda çamurda çekim yaparken hiç şöyle yalılarda yaşayan insanları, zenginleri oynasaydım diye düşünmüyor musunuz?

Özlem Çınar: Orada olmaktansa kesinlikle burada olmayı tercih ederim. Bir adamın suratına 10 dakika boyunca bakmak istemiyorum.

Özgür Ozan: Dizimiz eceliyle biterse, öyle dizilerden teklif gelirse, biz de oynarız. Burası devam ederken başka bir işe başlayıp reyting nasıl gelecek, tutar mı, tutmaz mı, oyuncularla anlaşır mıyız, senaryo iyi midir, kötü mü heyecanlarına girmek istemiyoruz. Alıştık biz işimize. Tabii polisiye oynamak zor ama bu diziyi de Orhan Abi’den başka kimse çekemezdi.




Not: Bu yazının bir başka versiyonu 19 Haziran Pazar günü Hürriyet Pazar’da yayımlandı.

1 2 3 4
Elçin Yahşi
20/06/2016 19:35
YORUMLAR




DİĞER HABERLER