Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Bizim Dizilerde Bir Sezon-3: Çaylaklar

KALBİMDEKİ DENİZ (Fox)

FOX’un, Rüzgar’ın Kalbi’ne yaptıklarının sebebiydi. En çok da bu şaşırtmıştı. Aşağı yukarı aynı profildeydi Kalbimdeki Deniz de. Yine de en azından kanalın kumarı tuttu, Kalbimdeki Deniz bütün sezon istikrarlı bir şekilde seyretti. İlkbaharla birlikte gerilemeye başlasa da sezonun sonunu görmeye başladı. Kutsi de bir başrolü daha farklı hiçbir şey yapmadan geçirdi işte. Gayet istikrarlı.

 

ANNE (Star)

Genelde romantik komedi uyarlanan (ya da araklanan) bölgeden bu derece bir dram uyarlanması ilginç bir karardı. Anne ilk bölümleriyle ciddi anlamda ilgi çekti, daha sonra da salı gecelerinde istikrarlı bir şekilde ilerlemeyi başardı. Gonca Vuslateri kendinden nefret ettiren karakteriyle bile sevgisini kazandı izleyicinin. Küçük Beren Gökyıldız da onca zor sahnenin altından kalkarken parıl parıl parladı. İzleyicinin vicdanını zorlayan Anne gayet başarılı bir ilk sezonun sonuna geldi. Nice böyle işlere.

 

VATANIM SENSİN (Kanal D)

Halit Ergenç ve Bergüzar Korel’in tekrar buluşması diziyi ilginç kılmaya yeterdi, üzerine bir de Onur Saylak vardı. Senaryo iyiydi, sonra üzerine “Yolun açık olsun paşam,” sahnesi geldi. Vatanım Sensin kaliteyi git gide yükseltirken #HiLeon da diziyle birlikte yükseldi. Yetmedi bir de Okan Yalabık öz geçmişine bir tane daha dönem dizisi ekledi. Vatanım Sensin reytinglerde neredeyse hiç teklemeden sezonun sonunu gördü. Yeni sezonda da ekranda olacak. Alkışlar, alkışlar.

 

UMUDA KELEPÇE VURULMAZ (Fox TV)

Cesur ve Güzel’le Vatanım Sensin’in seyirciyi parsellediği perşembe gecesinde Fox, başka bir şey denedi. Kahramanları gençler olan özensiz romantik komedilerinin yoluna da girmedi, çok daha ağır bir hikaye denedi. Karagül’le tanıdığımız Mert Yazıcıoğlu’na da böyle bir şey yakışırdı. Yakıştı da zaten. Burak Dakak’la onu karşılıklı izlemek bir keyif olsa da dizinin ömrü çok uzun sürmedi. 15. bölümüyle final yaptı.

 

AŞK VE MAVİ (ATV)

Aşk ve Mavi başladığında “Emrah dizi yapmak istiyor” haberi çıkalı neredeyse iki yıl olmuştu. Bir ses sanatçısı neden kanal kanal dolaşıp dizi yapmak için uğraşır hiç anlamam ama sonuçta Emrah’a en çok yakışan dizinin ortaya çıktığını söylemek mümkün. Seyirci memnun, kanal memnun, reyting sistemi memnun, eh Emrah da memnundur herhalde.

 

ALTINSOYLAR (Kanal D)

Kadroya bakınca “Oh be güzel komedi gelir,” dedirtmişti, sahiden de komik oldu. Neredeyse dört bölüm sürebildi, (dördüncü bölümün fragmanını gördük) işin kadrodan değil senaryodan başladığını cümle aleme tekrar gösterdi. Sezonun en başarısız işi oldu.

 

CESUR VE GÜZEL (Star TV)

Kurt Seyit ve Şura’yla yaşadığı hayal kırıklığından sonra ekrana sonunda geri dönen Kıvanç Tatlıtuğ parlasın diye özene bezene hazırlanmış bir hikayeydi Cesur ve Güzel. Tuba Büyüküstün onu dengeleyebilecek az sayıdaki kadın oyuncudan biriydi. Senaristi de yönetmeni de Ay Yapım’ın en sevdiklerindendi. Sonbahar ve kış boyunca başarılı da oldu ama sonra zirve yarışındaki yerini kaybetti. Heyecanlı ve kaliteli bir yapım olarak 22 Haziran’da ekran macerasını noktalayacak. Geçmiş olsun.

 

BANA SEVMEYİ ANLAT (Fox TV)

Kardeş Payı’nda parıl parıl parıldayan Seda Bakan’ın televizyona dönüşü heyecanlandırmıştı. O heyecan da kursağımızda kaldı. Başroldeki Kadir Doğulu ona ve Mustafa Üstündağ’a eşlik edebilmekten o kadar uzaktı ki bir de ortadaki hikaye vasat olunca olmadı. 22 bölüm iyi bile sayılır Bana Sevmeyi Anlat için. 

 

BU ŞEHİR ARKANDAN GELECEK (ATV)

Ay Yapım’ın bu sezon hayal kırıklığı yaratan bir diğer işi oldu Bu Şehir Arkandan Gelecek. Hem de günümüzün en özel dizi yönetmenlerinden Çağrı Vila Lostuvalı’ya rağmen. Yeni yılda start veren ilk diziydi. Kerem Bursin ekrana dönmüştü ve arkasında Gürkan Uygun gibi bir usta vardı. Belki çok daha basit ele alınabilecek bir hikayenin o kadar karışması kaçırdı seyirciyi, belki Kerem Bursin’in bir rolü daha aynı şekilde oynaması, belki de dizisi bittiği gibi buraya atanan Leyla Lydia Tuğutlu’yla uyumsuzluğu. Şimdi 20. bölümüyle birlikte final yapıyor. Neyse boşverin, Defne Kayalar’ı izledik ne güzel.

 

ÖLENE KADAR (ATV)

ATV’nin yeni yılla birlikte yayına soktuğu ikinci projeydi. Jönlerin ekrana dönüşü Engin Akyürek’le sürüyordu. İlginç bir hikayeydi, oyunculuk açısından da nefisti. Başrollerin uyumundan Tansu Biçer’in performansına kadar. Ancak dizinin renklerinin solukluğundan güzellikleri de onunla birlikte soldu gitti sanki. Gerilimi arttıracak bir öğe olarak düşünülmüştü ancak ters tepti. Ölene Kadar 13 bölümde mutsuz final yaptı. Renkleri iyice soldu.

 

YILDIZLAR ŞAHİDİM (Star)

Bazı şeylere akıl sır ermiyor. Haftalar önce teaser’la başlayıp, fragmanlarla heyecanı doruğa çıkardığın, o kadar PR yapılan bir proje için ikinci bölümün reytingi geldiği anda iptal kararı alıp bir de bitişinin ertesi haftasına gayet güzel hazırlanmış, üst sınıf bir işin başlatılması nasıl oluyor? Bazı şeyler ne kadar da sektör… Yıldızlar Şahidim ancak dört bölümde yayından kaldırılan bir macera olabildi. 

 

ADI EFSANE (Kanal D)

Beyaz Gölge ya da Koçum Benim’in yenisi Adı Efsane Ocak ayının sonuyla birlikte başladı, başlar başlamaz da cumartesi akşamının gözdesi oldu. Bir kez daha yaralı ama anti bir kahramanı oynayan Erdal Beşikçioğlu bir kez daha kitleleri peşinden sürükledi. Tabii bir yere kadar. Kısa sürede parlayan #HakMel ve diğer gençlerin çevresinde sosyal medyayı ttatmin etmek için yazılan boş sahneler, giderek etkisi azalan başroller ve sezon sonunda diziden ayrılmaya karar veren Erdal Beşikçioğlu ve diğer oyuncular. Güzel planlanmış işleri bozmakta üstümüze yok.



DAYAN YÜREĞİM (Fox)

Tadı kaçmış hikayelere gazı kaçmış anlatma şekilleri… Dayan Yüreğim’in 13 bölüm sürmesi bile başrollerinin hatırınaydı sanırım. (Hayır mimiklerin üstadı Berk Atan’ı dahil etmiyorum.) İlk bölümden sonra yazılmış şu yazının söyledikleri son bölümde de değişmemişti ne yazık ki. En azından Endemol Shine’ın çalışanlarına reva gördüğü muameleyi herkese göstermesi açısından iyi oldu.

 

 PAYİTAHT ABDÜLHAMİT (TRT 1)

 

Epey ses getirerek yayına hazırlanmıştı, girişi de öyle oldu. Ancak Diriliş’in başarısının bir kopyasını bekleyenlerin yüzünün güldüğünü söylemek zor. Yine de kanalın TRT olduğunu düşünürsek özellikle yaza doğru düşen reytinglerin pek rahatsızlık yarattığı söylenemez. Bir Osmanlı padişahından yeni Polat Alemdar yaratma çabası yüzünden bile takdir edilebilir Payitaht Abdülhamid, özellikle Kurtlar Vadisi Pusu’nun yayında olmadığı bu sezonda.

 

1 2 3
Mehmet Dinler
14/06/2017 12:29
YORUMLAR




DİĞER HABERLER