Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Bizim Dizilerde Bir Sezon-3: Çömezler

HAYAT ŞARKISI

Şubat ayında ekran macerasına başladı Hayat Şarkısı. Burcu Biricik ve Birkan Sokullu iyi oyuncular olsa da o gençlerin sevgilisi fenomen oyunculardan değildi. Diziyle birlikte oldular. Çok da güzel oldular. Sadece başrollerin uyumuyla değil, diğer karakterlerin ve hikayenin sağlam temellere oturmasıyla ortaya oldukça güzel bir iş çıktı. Hele ki Ahmet Mümtaz Taylan'ın yaşadığı sözde geleneksel aile babası Bayram Bey... Gelecek sezonu için şimdiden heyecanlanmak mümkün. (Kanal D)

KIŞ GÜNEŞİ

Kışın sonunda başladı ve seyirciyi de heyecanlandırdı ama o da başarısızlar kervanında. Aslı Enver ve Şükrü Özyıldız'ın hayran kitlesi bile bir yere kadar işe yaradı. Show TV'nin son yıllarda piyasaya sunduğu tutmayan diziler kervanında güzel bir yeri var artık Kış Güneşi'nin. (Show)

46 YOK OLAN

Sezonun en cesur işiydi kuşkusuz 46 Yok Olan. Orantısız büyüyen sektörle paralel olarak sürekli artan bölüm sürelerine karşın 60 dakikalık dizi yapılabileceğini de gösterdiler. Üstelik konusuyla, tarzıyla her şeyden öte Erdal Beşikçioğlu'yla alıp götürdüler. Yine de belki kanalın planlama hatası (daha çok izlensin diye sürekli bir yarım saat öne çekme eğilimi) belki ülkenin buna daha hazır olmaması yüzünden ekran macerasını sezon bitimiyle birlikte sonlandırdı. Yanlış zaman, yanlış insan. (Star)

KEHRİBAR

Ekranlar genç aşık işleriyle dolup taşar, senaryosuz onca iş bir çiftin fanlarına dayanarak yürürken farklı bir yol denedi Kehribar. Yetişkinlere yönelik dizilerin tutması için çok farklı noktaların birlikte tutturulması gerekiyor. Olmadı, final kararı aldı. Yine de Necip Memilli'yi bir karakteri daha yaşarken izlemek son derece keyifliydi. (atv)

TATLI İNTİKAM

Muhtemelen yaza devam edecek olsa da diğer yaz dizilerinin aksine Mart'ta başladığı için listeye ekleme gereği duydum. Mutfakta geçen romantik komedilerin baştan avantajı vardı, onu da sonuna kadar kullandı Tatlı İntikam. Cumartesi günü diziler arasında hakimiyetini baştan kurdu. Romantik komedinin hakkını sonuna kadar verdi. Nereye doğru alkışlayalım? (Kanal D)


KALBİM YANGIN YERİ

"Yeni Lale Devri olur mu" sorusuyla başlamıştı, yakınından bile geçemedi. Kalbim Yangın Yeri, Avşar Film'in uzun zamandır en başarısız projesi olarak kısa sürede sona erdi. (Fox)

OYUNBOZAN

Yalnızca üç bölüm süren yayın hayatıyla sezonun en başarısız projesi oldu. Üzerine konuşulacak kadar bir şey bile gösteremedi. (Show)

İSTANBUL SOKAKLARI

Kadrosu dışında her noktasından korkunçluk akıyordu. Hikayede oturan noktanın olmaması, göze batan teknik hatalar, tutarsızlıklar derken dokuz bölümde yayından kalktı ve sezonun Show TV adına başarısız bir diğer projesi oldu. (Show)


SEVDA KUŞUN KANADINDA

Her tarafından mağduriyet akan bir 68 kuşağı hikayesi... Şimdiye kadar anlamamış olanlar için TRT'nin ne kadar siyasi bir kanal olduğunu gösterdi. Amacı reytingden önce konuşulmaktı (Zaten cuma mücadelesinin önünde saf tutması mümkün değildi) ve bunu da başardı. 6. bölümle sezon finali yaptı. Gelecek sezon ekranda olacak. Kader, kısmet… (TRT1)


HANIM KÖYLÜ

Geçtiğimiz sezonu sürpriz şekilde sallayan Güzel Köylü'nün ekibi benzer temada bir diziyle karşımızdaydı. "Tutan bir işin benzerini yaparsak tutar" mantığının yine çöktü, dizi final kararı aldı. (Star)

İNADINA AŞK

Geçen yazın romantik komedi furyasının üyelerinden biriydi. Ama kafası bambaşkaydı, seyirci o kafayı tam zamanında anlayınca sonbaharı gördü. Hatta başarısıyla geçen sezonun parlak işi Kocamın Ailesi'ne gün değiştirtti. Ama yirmi dakika olması gerekirken 100 küsur dakika çekilen her iş gibi hikaye bir noktada tıkandı. Yine de fazla batmadan final yapmayı başarırken romantik komedide fark yaratılabileceğini gösterdi İnadına Aşk. (Fox)

 

Bizim Dizilerde Bir Sezon-1: Olağan Şüpheliler

Bizim Dizilerde Bir Sezon-2: Yerini Kaybedenler

 

1 2 3
Mehmet Dinler
25/06/2016 21:19
YORUMLAR




DİĞER HABERLER