Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Bizim MedCezir finallerimiz

Nida Fındık:

Mert'in Yeni Zelanda'ya yollanması şart

Altınkoy için düşüncelerim başından beri sabitti. Gossip Girl gibi partileyip, Mahmut Tuncer gibi partiyi bitiren, OneTreeHill gibi aşklar yaşamaya çalışıp, AsmalıKonak stili aşklar yaşayan bir grup gencin yaşadığı güzel bir semtti. Genç ve renkli yüzüyle, ekranda “güzel insan” gösteren sayılı işten bir tanesiydi. İşlerin yerelleştirilmesi ile alakalı bir sorunum yok ama Seth Cohen gibi bir efsanenin uyarlaması olan Mert Serez isimli şahsın rakı masasında (ki kendisini acayip şekilde dinlerim) Orhan Gencebay dinleyip sarhoş taklidi yapmasıyla alakalı sıkıntım vardı. Aslında şöyle söylemeliyim MedCezir’in hikayesi ve bitişi hakkında Yaman ve Mira aşkının “ölüm” tarafından ayrılabilecek olması dışında bir şikayetim yok.

Bence finalde Yaman ve Mira’nın yaşlanmış hallerini ve çoluk çocuğa karışmış versiyonlarını görmek en güzeli olurdu. Elbette uyarlamalarda işin sonu pek değiştirilemese de bir anlaşmaya gidilmesi ve “Mutlu Son” yazısını görmemiz sevindirici olabilirdi. Bir şartla! Seth ve Summer’ın karizmasına ve aşkına asla yakışmayan çift Eylül ve Mert’in ayrılması gerekiyordu! Uzay-Eylül, Orkun ve müstakbel eşi gibi bir tabloya varım. Hatta hepsinin Amerika’ya yerleşip orada “gurbetçi” bir hayat yaşamaları da okey. Ama Mert’i Yeni Zelanda’ya yollayıp ondan kurtulmaları şartı koyuyorum. Selim ve Sedef mutlu olsun, Sude aşktan aşka koşsun, Kenan bütün seksapelini kullanıp manken olsun gibi acayip isteklerim de var. Ama en büyük isteğim diziye sonradan giren Burak Deniz’in Altınkoy’un yeni kazananı olması olurdu. Zira bir Seth Cohen ya da “farklı, güzel ve şahane çocuk!” arıyorsanız o yıllardan beri oradaydı. Neden Yaman ya da Orkun farklı olsalar bile beni rahatsız etmediler, şimdi siz bunu da bana sorarsınız. Cevabım net, konu farklılık değil konu yansıtmak ya da yansıtamamak! “Spiderman seviyorum ben!” demekle olmuyor maalesef o işler.

Sevgili Mert Serez, olamadığın “geek-cool-eğlenceli” insan için gerçek MedCezir seyircisinden özür dilemen lazım, beni boşverebilirsin zira sayende ben asla bu atmosferin bir fanı olamadım. Çünkü Seth asla ve asla Ryan’ın “gölgesi” değildi. Onun gerçek anlamda kardeşi, dostu, arkadaşı ve sırdaşıydı.

1 2 3 4

12/06/2015 01:21
YORUMLAR




DİĞER HABERLER