Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Emmy Ödülleri: Sürprizler, Trendler, Göz Ardı Edilenler

Trendler

HBO'nun bayrak dizisi Game of Thrones, çoğu teknik dallarda da olsa En İyi Drama Dizisi dahil 24 adaylıkla açık ara en çok adaylık alan dizi. Onu 19 adaylıkla American Horror: Freak Show ve 13 adaylıkla Olive Kitteridge takip ediyor. Bir sezonda en fazla adaylık sayısında ise lider 27'yle NYPD:Blue'da. (1994)

Netflix, televizyon kutusunun iktidarını yıkma konusunda tek başına değil artık. Geçtiğimiz sezon adaylık alamayan Amazon'un bu sene 12 adaylığı var, Netflix'in aday sayısı ise 31'den 34'e çıkmış durumda. Dijital yayıncılık emin adımlarla geliyor, yerlerinizi alın. Geçtiğimiz yıl toplam 35, bu yıl ise irili ufaklı 54 adaylık. 

Jon Hamm, Mad Men'in 7+1 sezonundaki toplam 8. adaylığını aldı almasına, peki kazandığı Emmy sayısı? 0. Sıfır. Zero. Nada. Null. Hoş, Bryan Cranston gibi çok güçlü bir adaya çarpması Friends'in Frasier'a toslaması gibi bir etki yarattı ama yine de, 7'de 0'ı bir basketbolcu atsa, twitter aleminde recmedilirdi. Yalnız en azından aday olup ödül alamama konusunda rekor kendisinde değil. O şeref Angela Lansbury'ye ait. (14)

7'de 0 demişken. 5'te 5'le yayın hayatına devam eden Modern Family, 6. sezonuyla 6. kez aday. ben sıkılalı çok oluyor ama Emmy'nin her daim gözdesi, her daim sınıfın başarılı öğrencisi Modern Family. Tüm hocalarının gözüne girmeyi becermiş bir başarı abidesi adeta. 

Çağımızın en iyi komedi aktrislerinden Julia-Louis Dreyfus toplamda 19. adaylığını alarak tüm zamanlar listesinde yükselmeye devam ediyor. 18 adaylığı olan Amerikan efsanesi Betty White'ı geride bırakan Dreyfus, en çok adaylık alan kadınlar sıralamasında üçüncülüğe yükseldi. Birinci kim mi? Yazarlık adaylıklarıyla tepede baya yalnız kalan Tina Fey (32). Julia-Louis Dreyfus üst üste kazanma konusunda ise rekoru hali hazırda elinde bulunduruyor (3).

HBO'nun dizi sektörünü bir S&M mistress'ı gibi domine etme alışkanlığı aynı hızda devam ediyor. Bu sezon 126 adaylıkla açık ara öndeler. Arkalarından gelen kanallar: ABC (42), CBS (41), NBC (41).

1 2 3
Aras Bayram
16/07/2015 21:42
YORUMLAR




DİĞER HABERLER