Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Emmy Ödülleri: Sürprizler, Trendler, Göz Ardı Edilenler

Göz Ardı Edilenler

Bazı diziler var. Hakikaten her izleyeni avucunun içine alan, özellikle senaryosu ve kurgusuyla işi götürebilen, her bölümü cliffhanger'la bitirip izleyiciyi merak ettirebilen ve belki de hepsinden önemlisi çok kişiye ulaşan. Bunların iki ayrı kralı vardı bu sene: paralı kanallar için The Walking Dead ve ulusal kanallar için Empire. Bütün bu özellikleri içinde barındırmak her zaman ödül anlamına gelmiyor, hatta çoğunlukla hiç gelmiyor. Dolayısıyla ille göz ardı ediliyorlar dememek lazım bu diziler için; hem ne demişler, izleyicinin ilgisini sağlam tutabilmek en büyük ödül belki de. 

Son sezonu hatırına bi Justified adaylığı? Yok mu? Peki. Newsroom? O da mı yok? İkisine de çok bayıldığımdan değil ama hem Justified en azından bir adaylık almış olurdu hem de Newsroom'un en iyi sezonu ödüllendirilirdi. En azından Jeff Daniels'la Jane Fonda var.

Yani Mandy Patinkin'i aday göstermeyecekseniz Homeland niye aday? Homeland'i hala izleyen birileri varsa (var mı?) o da Patinkin sayesinde.

Lizzy Caplan ve Eva Green'i yan yana yazmasam olmazdı. Güçlü kadın karakterler Amerikan Televizyonlarının yeni gözdesi ama en güçlülerinin de aday olmaması ayrı bir enteresan. Hani, kadın oyuncu kategorileri çok güçlü olsa yine anlam vereceğim belki ama yok, neresinden tutsam elimde kalıyor. Claire Danes niye hala aday mesela, kimse bilmiyor. 

Hannibal'ın iptal kararı vasat üçüncü sezonuna rağmen göğsümüzden ama kalbimizi kalbimizi kalbimizi sökmüşken her şeye rağmen çok acayip iş çıkaran Mads Mikkelsen? Ya ben bu oyunculuk işinden hiç anlamıyorum ya da Emmy'ler bazı oyunculara hakikaten takık.

The Americans'a çok üzülmedim. Geçebiliriz. Çok üzülmediklerim arasına Lena Dunham'ı, Girls'ü, Julianna Marguiels'i, Kerry Washington'ı, Scandal'ı, The Big Bang Theory'yi ve Taylor Schilling'i ekleyebiliriz. 

Bir de iki adaylık okundu olamayanlar çok dokundu kategorisi var. Onlar da Jon Voight, Kate Mulgrew, Thomas Middleditch, Vera Farmiga ve hepsinden önemlisi Maggie Smith. Yani Downton Abbey'yi aday yapıp Maggie Smith'i yapmamak ben Arjantin Milli Takımı'nı beğeniyorum ama Lionel Messi kötü topçu demekle aynı şey.

Son olarak: Gecenin sunucusu Andy Samberg Brooklyn Nine-Nine'la aday değil. Kesin geyiği döner bunun. Haydi hayırlı ödüller. 

 

 

 

1 2 3
Aras Bayram
16/07/2015 21:42
YORUMLAR




DİĞER HABERLER