Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Hayatımızdan geçen gençlik dizileri

POST ELITE DÖNEMİ



Kardeşlerim (2021-)

Fakir bir ailenin üyelerinin ardı ardına öldüğü ve ailenin çocuklarının daha da fakir olduğu bu dizi Netflix yapımı İspanyol Elite’nin üniformaları ve karakterleri ile yola başlamış bir dram/komedi aslında. Üç sezondur dinamik senaryosu ile gereksiz hiçbir şeyi bir dakika bile içinde barındırmayan, çat diye zamanı biten karakteri hikayeden çıkarıp yerine yenisini koyan bir iyi-kötü, fakir-zengin çatışması hikayesi. Üstelik tahmin edebileceğinizden çok daha başarılı bir dizi. 

 

GENÇLER SUÇA İTİLİYOR…

 

 

Tozluyaka ve Duy Beni (2022-)

Cinayet, zorbalık, intihar, psikopati… Bu yazın iki lise dizisi de Post-Elite sendromundaki gençlik dizileri. Kardeşlerim sadece okul kıyafetlerini ve başlangıçtaki karakterleri Elite’den alırken bu iki dizi Elite’nin cinayet, intikam, zorbalık, some karakter eşleşmeleri (Elite Guzman, Ander, Polo = Tozluyaka Berk, Ege, Çağrı) ve again okul kıyafetlerini alıyor. Elite’nin cinsellik ve cinsel kimlik ile ilgili yanlarını tamamen görmezden gelip cinayet unsurunu almamız ise gerçekten büyük bir başarı. Bu dizilerden özellikle Tozluyaka ayrıca bir ilke imza atıyor ve nasılsa karakterler gerçekten liseli gibi görünüyorlar. Ayrıca ben Tozluyaka’yı sanırım daha çok seviyorum çünkü Duy Beni, o kadar kaotik ve o kadar çok psikopatı bir arada barındırıyor ki katlanamıyorum. Çünkü bu kadar ileri gidebilecek kötü gerçekten çok old school. Tozluyaka’da da sürekli birbirlerini öldüren gençler olduğunu düşünürsek aslında pek farkı yok gibi görünebilir ama Duy Beni ister istemez çok daha arabesk kalıyor.

 

Darmaduman (2022-) 90210 or Euphoria?

Uzun zamandır bir başka fenomen Beverly Hills 90210’nun uyarlaması Darmaduman bu perşembe başlıyor. Aşırı başarılı bir casting ama anladığım kadarıyla 1990 yılından 2000’e kadar süren dizinin sadece dört gencini konu edinecekler. Yani double date ne yazık ki soo 2013 like Medcezir. Nerede gazeteci kız, nerede Steve, nerede Tori Spelling? Sanki dört karakterimiz var onlar da Brenda, Brandon, Kelly ve Dylan? Fragmandan anladığım kadarıyla da erken bir Kelly-Dylan ilişkisi göreceğiz hatta belki offscreen. 90210’da esas önemli olan Brenda ve Kelly arkadaşken Kelly ve Dylan’ın aşk yaşamasıydı. Ve herkes bilir ki Beverly Hills 90210’nun yıldızı Brenda’dır. Shannen Doherty’nin diziden sansasyonel ayrılışı gibi bir durum olur mu bilmiyorum ama bu dizinin ne karakterleri ne de atmosferi 90210… Hatta atmosferi son yayınlanan fragmandan anladığımız kadarıyla Euphoria. Yani tabii ki Euphoria’nın astmosferini asssla yapamazlar ama renklerden, o makyajlar, o bunalımlı havaya sanırım biraz gündemi takip etmişiz ve Euphoria’nın görsel paletini, tarzını kullanmayı seçmişiz. Bütün bu önyargılara rağmen şu an tek ihtiyacım Darmaduman’ın aşırı güzel çıkması. 90210 ya da Euphoria olmasına gerek yok, onları izledik zaten. Ama ne olur şu an Darmaduman güzel olsun. Nedense gelecekteki bütün özgür ve güzel günler buna bağlıymış gibi hissediyorum.            

 



1 2 3
Bağlan Keskin
26/10/2022 18:40
YORUMLAR




DİĞER HABERLER