Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Oscar 2016: Trendler, Sürprizler, Göz Ardı Edilenler

Sürprizler

SAG’de ve Altın Küre’de görmezden gelinmesiyle Oscar’da da hiç şans verilmeyen Tom Hardy, The Revenant’la Yardımcı Erkek Oyuncu dalında – fazlasıyla hak ettiği- adaylığı kaptı. Kalabalık kategoride sıyrılması pek beklenmiyordu, buradan çıkarım yapmamız gerekirse: Akademi The Revenant’a bayılmış. İngiliz aktörün ilk adaylığı.

Coen kardeşlerin sıklıkla çalıştığı başarılı müzisyen Carter Burwell (True Grit, Burn After Reading, A Serious Man, True Grit…) şahane işinin karşılığını sonunda Carol’la aldı. İlk Oscar adaylığı olması başlı başına bir sürpriz ama müzik/orijinal şarkı dalları hep sürprize daha açık olmuştur.

Room, Akademi’nin minik küçük sürprizlerinden. Bunun taçlandığı anda filmin yönetmeni Lenny Abrahamson’un, The Martian’ın yönetmeni 79 yaşındaki Hollywood efsanesi  Ridley Scott’ın önünde adaylığı kapması.

Pixar’ın geri dönüşüne tek başına imza atan Inside Out’la ilgili kafalar karışık. Bence sezonun en iyi 2-3 filminden biri, En İyi Film adayı olmasını bekleyenler de vardı benim gibi ancak Akademi’nin tutuculuğu o onurun önüne geçmiş. Yine de senaryo dalındaki adaylık Akademi’nin bile bu şahesere kayıtsız kalamadığını gösteriyor.

Bu senenin yaşlı insanların oynadığı film adaylığı 45 Years’daki rolüyle Charlotte Rampling’e geldi. Kategorinin zayıflığı da etken tabii ki ama kadın hakikaten büyük oyuncu.

Michael Keaton ve Mark Ruffalo Spotlight’ın beyniyse; Rachel McAdams kesinlikle kalbi. Adaylığı günün en önemli sürprizlerinden biri ki kariyeri boyunca ne önemli bir rolü, ne A-list süperstar gücü, ne de herhangi önemli bir rolü olmayan oyuncu için, kariyerinin ilk görkemli performansında onurlandırılması çok iyi olmuş.

1 2 3 4
Aras Bayram
14/01/2016 21:17
YORUMLAR




DİĞER HABERLER