Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Oscar 2016: Trendler, Sürprizler, Göz Ardı Edilenler

Göz Ardı Edilenler

Hollywood’un özgün senaryo yazarları arasında en tepeye yazılabilecekler arasında Quentin Tarantino, film her ne kadar beklentileri karşılamamış olsa da senaryonun başarısı her zaman olduğu gibi su götürmez bir gerçek. Bu sezon koca ağzını biraz fazla açan ve çok fazla Özgün Senaryo Oscar’ı kazanıp ödülün kendi ismiyle anılmasını istediğini söyleyen Tarantino’ya Akademi “Kes sesini,” demiş.

Aaron Sorkin’in yazdıkları herkese göre değil; hızlı, olağan, bizim gibi ve zaman zaman fazla görkemli. Altın Küre’deki galibiyetinden sonra senaristin adaylığına kesin gözüyle bakılıyordu ancak Akademi’nin sürprizlerini sakladığı kategoriler de özgün-uyarlama senaryo olmuş.

İki şeye çok üzüldüm: See You Again’in Oscar adayı olamamasına ve Oscar Ödüllü Wiz Khalifa muhabbeti yapamayacak olmamıza.

Aslında çok göz ardı edilmiş sayılmaz, sonuç olarak Akademi komediden, hele hele komik kadınlardan hiç hoşlanmaz, huysuz ihtiyarların anlamadığı bir türdür çünkü onlar, komedi dediğin erkeklerin tekelinde bir şey olmalıdır vs. Ama Amy Schumer’ın (yine zayıf yazacağım ama) zayıf kategoride En İyi Kadın Oyuncu dalında aday olamaması saçmalık.

Günün en önemli sürprizi Carol’ın En İyi Film dalında aday olamaması, hem de adaylığına kesin gözüyle bakılmayan Rooney Mara adaylığı kapmışken, Senaryo ve Sinematografide de adaylık gelmişken filmin 8 aday olan listeye girememesi çok şaşırtıcı. Hatırlatalım, Carol, ödül sezonunun başında, Spotlight’la birlikte en önemli favori olarak görülüyordu.

Netflix’in nasıl bir devrim yarattığının kanıtlarından Beasts of No Nation’ın kusursuz yıldızı Idris Elba; SAG, Altın Küre ve BAFTA’da adaylık aldıktan sonra Oscar’ı ıskaladı. Bu adamın sevilmesi için daha ne kadar iyi oynaması gerekiyor ben hakikaten bilmiyorum. Darısı James Bond rolünün başına.

Diğer göz ardı edilenler: Will Smith, Kristen Stewart, Straight Outta Compton, Lava, Jacob Tremblay, Steve Carrell, Jane Fonda.

Genel kanı olarak göz ardı edildiği düşünülenler ama benim oh olsun dediklerim: Ridley Scott, Helen Mirren, Steven Spielberg, Robert De Niro, Star Wars: The Force Awakens. Sonuncusu ne alaka bilmiyorum ama yazanı gördüm.

 

 

 

1 2 3 4
Aras Bayram
14/01/2016 21:17
YORUMLAR




DİĞER HABERLER