Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Oscar tahminlerini açıyoruz, var mı artıran?

En İyi Özgün Senaryo:

Birdman, Alejandro G. Iñárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris, Jr. & Armando Bo

Boyhood, Richard Linklater

Foxcatcher, E. Max Frye ve Dan Futterman

The Grand Budapest Hotel, Wes Anderson; Hikaye, Wes Anderson & Hugo Guinness

Nightcrawler, Dan Gilroy

Bu kategoriyle ilgili çokça yanlış bilinen bir noktaya değinmek istiyorum. “En İyi Özgün Senaryo Ödülü” demek, “of ama ne orijinal hikaye ya bak daha önce hiç böyle bi konu duymamıştım çok özgün abi,” dedirten filmlere verilen ödül demek değildir. Özgün senaryo, uyarlama senaryodan farklı olarak herhangi bir kitap, müzikal vesaireden uyarlanmış olmayan, sıfırdan yazılmış senaryoları içerir. Kimileri için çok manasız bir açıklama olabilir, ama maalesef internette bu konuda çok yorum okuduğum için, belirtmeden duramadım. Bunu netleştirdiğimize göre gelelim kategorimize. Foxcatcher dışında tümüyle iddialı adaylardan oluşan bir liste var karşımızda. (Foxcatcher’ın makyaj dışında bir ödülü pek hakettiğini düşünmüyorum, affedin beni.) Açıkçası en kafa karıştırıcı kategorilerden biri diyebiliriz burası için...

Tahmin: Burada da ödülün Birdman’e gideceğini düşünüyorum. Tam kararında bir senaryo, çok iyi karakterler ve etkileyici bir hikayeye sahipti, ödül gitse şaşırmayız.

Gönülden Geçen: Masal ve kara mizah arasında gidip gelen Grand Budapest Hotel burada ödülü kapsa ne güzel olur diye de düşünmeden edemiyorum, ne yalan söyleyeyim. Bir not daha; ana kategorilerde sadece bu dalda aday gösterilen Nightcrawler’a da çok yazık oldu, o nedenle kendilerini affetirmek için bu ödülü Nightcrawler’a verseler, ona da sevinirim.

Fotoğraf www.nofilmschool.com’dan.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Eylül Görmüş
20/02/2015 18:52
YORUMLAR




DİĞER HABERLER