Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
'Hatırla Sevgili' o bienal günlerini...

Con Paşa Köşkü’nden bir detay. Hatırla Sevgili’de Yasemin’in evinin iç mekan çekimleri için Meziki Köşkü kullanılmıştı.

Yasemin'in anne ve babası Rıza Ünsal (Engin Şenkan) ve Nezahat Ünsal (Lale Mansur) evlerinin önünde

Murat Belge,  İstanbul Gezi Rehberi’nde, gayrimüslim azınlıkların yazları Adalar’da geçirmeyi tercih ettiğini, adanın azınlık psikolojisine uyan bir mekan olduğunu, bunun anlaşılır bir olgu olduğunu anlatıyor. İlk buharlı vapurun 1846’da gelmesiyle birlikte, adaların izolasyonunun kırıldığını, iki yakası yazlıklarla dolan boğazın İstanbullulara yetmemesi sonucunda, Adalar’da bahçeli konakların yapılmaya başlandığını anlatıyor.

Hatırla Sevgili ’de bahçesinde davetler verilen, plaklar dinlenen köşkler de işte bu zamanlardan kalma. O dönemlerde bürokratlar, Ahmet’in babası gibi yüksek kademelerdeki devlet memurları bu binalarda oturmayı karşılayabiliyorlardı. Adanın bu çok kültürlü havasını soluyarak yetişen dizi karakterleri de insani ve cazip özellikleriyle dikkat çekiyor.

Beren Saat tarafından canlandırılan Yasemin karakteri örneğin, Güzel Sanatlar Akademisi mezunu, ressam, bağımsız, düşündüklerini ifade edebileceği bir ailede yetişmiş, medeni bir tip. Seçimlerini özgürce yapıyor ve istediği hayatı yaşıyor. Yasemin’in bir dönem kocası da olan Necdet (Okan Yalabık) ise, günümüz dizilerinde sıklıkla rastlanan ataerkil erkeklerden çok uzak bir karakter. İnsanların sınırlarını ihlal etmeden de sevgisini gösterebiliyor, uygar, eğlenceli, düşünceli ve sağlam bir arkadaş.

1 2 3 4 5
Defne Akman
04/09/2015 23:07
YORUMLAR




DİĞER HABERLER