Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
'Hatırla Sevgili' o bienal günlerini...

Yalman Köşkü’nün (Çankaya 57) bir başka açıdan görünüşü.

Necdet (Okan Yalabık) Yasemin'in evinin önünden geçerken.

Dizinin son bölümünde Necdet, Zeynep’i yurtdışına kaçmadan önce saklanması için Büyükada’ya getirir. Zeynep, adayı görünce “Ne kadar şanslısınız,” der. Necdet, “Mutlu azınlık diyorsun yani. Bizim hepimizin çocukluğu burada geçti. Benim Ahmet’in, Teo’ nun, Yasemin’in,“ diye yanıtlar. Büyükada’da başlayan dizi yine adada, Con Paşa Köşkü’nün bahçesinde, dizi zamanına göre hayatta olan tüm karakterlerin olduğu bir sofrada son bulur. Ahmet, Yasemin’le bir bebekleri olacağı müjdesini vermeden önce  “Burası hepimizin çok sevdiği, unutulmaz anılarımızın olduğu bir yer. Şimdi aramızda olmayanlar sanki hala buradalar.  Şimdi bütün ülke zor günler yaşıyor biliyoruz, pek çok kişi bizim gibi yakınlarını kaybediyor, yurtlarını terk etmek zorunda kalıyor. Hapishanelerde çürüyor. Bu durum devam edecek, o da belli. Bu arada hayat devam ediyor…” konuşmasını yapar.

Hatırla Sevgili’nin son bölümünde de değinildiği gibi, yitirilmiş saflığın hikayesini izlerken, isyan, öfke, idealizm ve adalet duygularıyla yola çıkan gençlerin, nelerle karşılaştığına tanık olduk. Karakterler, kimi zaman, şiddet, ayrımcılık, hatta kendinden farklı olanı öteleme ve yok etmeye bile maruz kaldılar. Tıpkı, gerçek hayatta olduğu gibi.  Çünkü kırk yıl gibi kısa bir sürede bile alışkın olduğum, hayatımın parçası saydığım her şeyin ne denli hızlı sürede yitip gittiğine birebir tanık oluyorum ve artık ne yazık ki yaşadığım kente yabancıyım.

Öte yandan dizinin senaristi Nilgün Öneş’in de belirttiği gibi  “Belki hala umut vardır çünkü itirazlar ve hayaller henüz kaybolmadı. Çünkü çok kültürlü çok dinli bir toplumda bir arada yaşama şansını henüz kaybetmedik.” Çamların altında nice gün batımları izleyip, sevdiklerinizle güzel içkiler içip, gülüp eğlenmeniz, danslar etmeniz dileğiyle.

Not:

Istanbul Kültür Sanat Vakfı’na ev sahipliği yaptıkları için teşekkür ederiz.

İsmail Baysal / Gökhan Emlak’a Con Paşa Köşkü ve Yalman Yalısı hakkında verdiği bilgiler için teşekkür ederiz.

1 2 3 4 5
Defne Akman
04/09/2015 23:07
YORUMLAR




DİĞER HABERLER