Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Azimli Bay Arduç

“Önceden crossfit yapıyordum, şimdi kondisyonum azalınca eve sistem kurdum. Çeşitli aletlerim var. Az çok temel bilgim de vardır spor konusunda. Bir de evin yakınında güzel bir koşu parkuru var, her sabah mümkün mertebe koşuyorum.”

Pereira’ya kızgınım

Barış Arduç’la İstanbul’da oynanan Fenerbahçe-Braga maçının olduğu gün buluştuk. 1-0 skor tahmini tutsa da “tur bizim” tahmini maalesef tutmadı. Artık maçları sakin izlediğini ama derbilerde hâlâ kendini kaybettiğini söylüyor. Sarı-lacivertli kulübe kongre üyesi olmayı planlayan Arduç, şike soruşturmasında Fenerbahçe’ye haksızlık yapıldığını düşünüyor: “Ona bulaşmak, bulaşmamak bambaşka konu ama bütün ihalenin Fenerbahçe’ye kalması canımı sıkmıştı benim tabii ki. Kabak başımıza patladı gibi bir durum oldu. Ama ondan da alnımızın akıyla sıyrıldık. Şu anda da her şey yolunda gidiyor.”

O Robin van Persie’yle barışmadığı sürece Barış Arduç da teknik direktör Pereira’yla barışmayacağını söylüyor. “Böyle büyük, kült olmuş isimler Türkiye’ye gelince 90 dakikalık maç süresince, uzun uzadıya izlemek istiyorsun onları. Buna engel kim deyince Pereira söylendiği için ona ‘abicim n’apıyorsun, güzel abimi salsana’ gibi bir serzenişte bulunuyoruz.”

1000 kişiyi kurtarmışımdır

Sporcu kişiliğini lisansla taçlandıran Barış Arduç, sekiz sene cankurtaranlık yapmış. Zor bir yerde, Şile’de. Kurtardığı kişinin 1000’den fazla olduğunu söylüyor. Unutamadığı ise: “Benim olduğum bölgenin 1 km solunda, sahilin başında vukuat olmuştu. Oradaki arkadaşım biraz daha tecrübesizdi diyeyim; bizi anons etmişti, gelin diye. 1 km koşup kurtarmaya çalıştık. Bir hala-yeğen vardı. İki kadın. Onlara yetişememiştik. Unutamadığım an odur. Bazen rüyalarıma giriyordu da son bir-iki yıldır baş etmeyi öğrendim. Sıcağı sıcağınayken kötüydüm.”

Alkol ve şekerden uzak durun

İki aydır spor yapamayan Arduç, hayatının en üzgün dönemini geçirmiş. Çünkü spor yapmayı çok seviyor. Peki nasıl onunki gibi bir fiziğe sahip oluruz biz de? “Galiba şununla alakalı; hareket varsa ye ama hareket yoksa yediğine dikkat edeceksin. En tehlikeliler, şeker ve alkol. Yoksa kilolarca et, belki tereyağlı pide bile yesen bir şekilde enerjiye dönüyor ama şeker ve alkolü yakmak hakikaten çok zor; ekstra planlı programlı antrenman düzenine girmek gerekiyor. Ben görev gibi değil de kaliteli vakit geçirmek için bunları yapıyorum, rutinimde bunlar var dediğin an zaten göbek gitti mi diye de bir kaygın olmuyor.”

1 2 3 4 5

06/04/2016 15:24
YORUMLAR




DİĞER HABERLER